Компот із замороженої смородини
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт компоту із замороженої смородини допоможе вам приготувати смачний і дуже корисний напій навіть взимку, коли свіжої смородини не дістати. Морозильник сповнений смородини? Читай рецепт!
Варити такий компот можна як з чорної, так і з червоної смородини, проте остання не така запашна - компот з неї має сенс ароматизувати спеціями або сухофруктами, наприклад, корицею і чорносливом. В іншому ж все дуже просто і зрозуміло - читайте рецепт і обов'язково в усьому розберетеся.
Хай щастить!
- Смородина заморожена - 500 грам
- Вода - 2, 5 L
- Цукор - За смаком
- Вишня заморожена - 200 грам (опціонально)
- Листя і гілочки смородини - За смаком (опціонально)
Дістаємо смородину з морозильника безпосередньо перед приготуванням компоту - розморожувати її не потрібно!
Воду в каструлі закип'ятити.
У киплячу воду покладемо заморожені ягоди.
А також гілочки і листя смородини - в останніх вітаміну С більше, ніж в ягодах.
Додамо цукор.
Перемішаємо і будемо варити на повільному вогні 2-3 хвилини.
Після цього дамо компоту трохи настоятися і можна пити! :)
Після цього дамо компоту трохи настоятися і можна пити! :)