Варення з замороженої червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Варення можна зварити не тільки в сезон ягід і фруктів, але і взимку! Тут ви дізнаєтеся, як приготувати варення з замороженої червоної смородини - дуже солодке, красиве і таке ж смачне!
Варення, приготоване за цим рецептом, не призначене для тривалого зберігання, але, повірте, цього і не знадобиться! Варення набуває неймовірний колір і аромат під час приготування, а його смак нічим не гірше класичного варення зі свіжих ягід. Зберігати таке варення бажано не більше 1, 5 тижнів, щоб воно не втратило свої корисні властивості.
- Червона смородина - 500 грам
- Цукровий пісок - 500 грам
1. Разморозьте ягоди смородини і переберіть. Пересипьте смородину в каструлю і додайте цукор.
2. Залиште смородину з цукром на 30 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Проваріть варення протягом 10 хвилин на помірному вогні і зніміть з вогню.
3. Повністю остудіть варення і перелийте в банку. Зберігати варення необхідно в холодильнику не більше 1-1, 5 тижнів. Смачного!