Варення з червоної смородини без закачування
(покроковий рецепт з фото)
Зберегти корисні літні вітаміни на всю зиму допоможе дивно ароматне і просте в приготуванні варення з червоної смородини без закачування в домашніх умовах.
Зберігати таке варення можна в холодильнику і використовувати як в якості добавки до випічки і десертів, так і просто як корисне ласощі. Кількість цукру, вказане в рецепті, умовно, воно може варіюватися в залежності від кислоти ягід.
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
1. Ягоди краще брати добре дозріли, тоді вони будуть і солодший, і соковитіше. Якщо ягоди дають мало соку, можна додати трішки води (проте це на крайній випадок).
2. Смородину потрібно викласти в глибоку миску і залити водою. Поступово відокремлювати гілочки, викладаючи ягідки в друшляк, щоб прибрати зайву воду.
3. Потім викладіть їх в каструлю і відправте на вогонь. Найкраще довести ягоди до кипіння на повільному вогні, щоб вони поступово нагрівалися і віддавали сік.
4. Потім додайте цукор. Краще це робити в 3-4 прийому, даючи йому поступово розчинятися. Каструлю можна поставити на розсікач, щоб варення не пригоріло. Після останнього додавання цукру доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остуджують приблизно пару годин і знову відправляйте на вогонь. Краще повторити цей процес 3-4 рази.
5. Коли варення досягне бажаної консистенції, його потрібно розлити по заздалегідь стерилізованих банках і накрити капроновими кришками. Після охолодження зберігайте варення в холодильнику.