Варення-желе з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня готує варення з різних фруктів, ягід і овочів. І чим більший вибір, тим краще. Дивіться цей покроковий рецепт і дізнайтеся, як приготувати варення-желе з червоної смородини.
Для приготування варення-желе можна брати будь-які сорти смородини, саме від них залежить густота майбутньої заготовки (вона може вийде різна). Смак такого варення буде кисло-солодким. Подавати варення можна до чаю, зі слойки або використовувати при маринуванні, випічці.
Таке варення можна закочувати в банки або ж вживати відразу як тільки воно охолоне. У другому випадку його можна зберігати в ємності з кришкою, що закручується близько тижня.
- Червона смородина - 1 кілограм
- Цукровий пісок - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
1. Смородину очищаємо від гілочок і листків, промиваємо і відкидаємо на друшляк. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і всипаємо смородину, Greem, постійно помішуючи близько 5-7 хвилин.
2. Отриману масу перекладаємо на сито і перетираємо. Нам необхідний тільки отриманий сік. М'якоть можна залишити для приготування соусів.
3. У широку каструлю вливаємо отриманий сік і відправляємо на вогонь. Додаємо цукор і варимо п'ятнадцять хвилин на середньому вогні, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до випарювання на третину.
4. Коли вміст каструлю зменшилася, вимикаємо вогонь і переливаємо варення-желе в заздалегідь стерилізовані банки. Після чого їх закочує і укутуємо ковдрою.