Рецепт Желе з червоної смородини на зиму фото

Желе з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Червона смородина
Низькокалорійні
На швидку руку
Десерти , Желе
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Таке желе з червоної смородини на зиму в домашніх умовах рекомендую спробувати тим, хто любить випічку. Я желе ріжу кубиками і прикрашаю тортики. Але можна просто мазати на багет, смачно і солодко!

Опис приготування:

Рецепт приготування желе з червоної смородини на зиму дуже простий. Думаю, якщо сподобається цей рецепт, ви можете експериментувати. Я, наприклад, іноді додаю шматочки лимона і апельсина. Виходить желе з шматочками фруктів! Можна також робити желе з частиною цілих ягідок. Бажаю удачі!

  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
желе з червоної смородини на зиму - фото крок 1
1. Червону смородину моєму, складаємо в каструлю. Додамо стакан води і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
желе з червоної смородини на зиму - фото крок 2
2. Перетираємо ягідки ще гарячими через сито прямо в ту ж каструлю. Сюди ж всипаємо цукор, варимо на маленькому вогні.
желе з червоної смородини на зиму - фото крок 3
3. Кип'ятимо на маленькому вогні півгодини після того, як суміш закипить.
желе з червоної смородини на зиму - фото крок 4
4. Банки стерилізуємо, закочує желе в гарячому вигляді, укутати ковдрою. Потім переносимо в підвал або холодильник.
желе з червоної смородини на зиму - фото крок 5
5. Після охолодження ягідна маса перетворюється в желе! Смачного!

Схожі рецепти