Желе з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Таке желе з червоної смородини на зиму в домашніх умовах рекомендую спробувати тим, хто любить випічку. Я желе ріжу кубиками і прикрашаю тортики. Але можна просто мазати на багет, смачно і солодко!
Рецепт приготування желе з червоної смородини на зиму дуже простий. Думаю, якщо сподобається цей рецепт, ви можете експериментувати. Я, наприклад, іноді додаю шматочки лимона і апельсина. Виходить желе з шматочками фруктів! Можна також робити желе з частиною цілих ягідок. Бажаю удачі!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Червону смородину моєму, складаємо в каструлю. Додамо стакан води і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
2. Перетираємо ягідки ще гарячими через сито прямо в ту ж каструлю. Сюди ж всипаємо цукор, варимо на маленькому вогні.
3. Кип'ятимо на маленькому вогні півгодини після того, як суміш закипить.
4. Банки стерилізуємо, закочує желе в гарячому вигляді, укутати ковдрою. Потім переносимо в підвал або холодильник.
5. Після охолодження ягідна маса перетворюється в желе! Смачного!