Желе з червоної смородини 5-хвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Зберегти всі літні вітаміни на зиму допоможе простий рецепт желе з червоної смородини 5-хвилинка. Ароматне, смачні ласощі можна використовувати як добавку в випічку або ліки в разі застуди.
Рецепт приготування желе з червоної смородини 5-хвилинка - це знахідка для зайнятих господинь. Таку заготовку можна зберігати в холодильнику або закатати на зиму. Засахаренная смородина, завдяки швидкій варінні, зберігає набагато більше вітамінів, ніж варення.
- Смородина червона - 500 грам
- Цукор - 500 грам
1. Ягоди смородини потрібно залити холодною водою і залишити на 3-5 хвилин. Потім промити і добре просушити. При бажанні можна відразу очистити від гілочок, однак це робити зовсім необов'язково.
2. Всипати цукор і ретельно перемішати, трохи притискаючи ягоди ложкою, щоб вони краще пускали сік. Залишити на 10-15 хвилин. Тим часом можна простерилізувати (якщо рецепт приготування желе з червоної смородини 5-хвилинка буде зимової заготівлею) або просто прогріти банки.
3. Коли смородина початку пускати сік і цукор злегка тане, ще раз добре перемішати і можна відправити на вогонь.
4. Вогонь потрібен максимальний, щоб процес варіння зайняв не більше 5 хвилин. Весь час ягоди потрібно активно перемішувати.
5. Буквально через 3 хвилини буде підніматися піна і желе буде сильно кипіти. Не перестаючи заважати, варити від моменту закипання 5 хвилин і зняти з вогню.
6. Зварені ягоди потрібно протерти через сито, щоб хвостики і шкурки не були в желе. Краще робити це поки вони ще гарячі, щоб вичавити максимум соку, а желе не почало застигати.
7. Протерте желе відправити на вогонь і прогріти, а потім можна розливати по підготовлених баночках.
8. От і все, желе з червоної смородини 5-хвилинка в домашніх умовах готове. Воно прекрасно зберігається в холодильнику і досить швидко з'їдається, так як дуже смачне.