Рецепт Варення із червоної смородини (желе) фото

Варення із червоної смородини (желе)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Червона смородина
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

У сезон заготівель на зиму одноманітність може стати проблемою кожної господині. Хочете спробувати щось новеньке? Використовуйте цей простий варіант, як зробити варення з червоної смородини (желе).

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати варення з червоної смородини, тоді цей покроковий рецепт вам обов'язково стане в нагоді. Неймовірно ніжне, ароматне, дуже солодке, таке варення припаде до смаку і малюкам, і дорослим.

  • Червона смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Пектин - 3.5 чайних ложки
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 1
1. Смородину потрібно брати добре дозрілий, щоб ягоди були солодкі і соковиті.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 2
2. Промийте ягоди як слід під проточною водою. Видаліть по можливості гілочки. Викладіть смородину в каструлю і залийте водою так, щоб вона (вода) покрила ягідки.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 3
3. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після газ зменшите, а ягоди залиште нудитися, поки вони не стануть м'якше.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 4
4. Після потрібно протерти ягоди - це головний секрет, як зробити варення з червоної смородини. Кісточки, шкурки і гілочки (якщо такі залишаться) видаляються.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 5
5. Тепер можна додати цукор і пектин. Надішліть каструлю на вогонь, доведіть масу до кипіння. В процесі буде з'являтися пінка, яку потрібно знімати. Зменшіть вогонь, проваріть варення з червоної смородини до бажаної консистенції.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 6
6. Паралельно вимийте і простерилизуйте банки.
варення із червоної смородини (желе) - фото крок 7
7. Гарячим розлийте варення по банкам, закрийте (закатати) кришками, переверніть догори дном, залиште до повного охолодження. Можна зверху накрити рушником. Зберігати банки потрібно в темному прохолодному місці або в холодильнику.

Схожі рецепти