Желе з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як дуже просто приготувати смачне желе з червоної смородини.
За цим рецептом желе з червоної смородини готується без желатину або крохмалю, проте все одно застигає і набуває потрібної консистенції. Це - дуже натуральне желе, в ньому немає ніяких консервантів, тільки ягода і цукор. У нашій родині желе з червоної смородини користується великим попитом, особливо під час сезону - пробували готувати і з замороженої ягоди, виходить не так смачно, як зі свіжої.
- Червона смородина - 3, 5 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
Гарненько вимиваємо нашу червону смородину, відкидаємо її на друшляк.
Беремо жаростійку посуд, вивантажує туди всю смородину, закриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Потрібно, щоб ягоди трохи розм'якли, адже трохи пізніше нам потрібно буде видавити з них сік.
За допомогою соковижималки вичавлюємо сік з розм'яклих ягід. Якщо соковижималки під рукою немає - можна просто перетерти через сито. Віджимати потрібно акуратно, щоб м'якоть не просочується. До речі, з м'якоті потім можна приготувати чудовий компот.
Наливаємо в каструльку вичавлений нами сік. Туди ж додаємо весь цукор. Ставимо на повільний вогонь і варимо до повного розчинення цукру. Це займе буквально 5 хвилин. Кип'ятити не потрібно - просто поварити на повільному вогні, щоб цукор розчинився.
У вас вийде ось таке вельми густе желе, як на фото.
Не даючи охолонути, відразу ж розливаємо по чистим баночках. Хвилин 10 треба почекати, а потім можна закривати банки кришечками. Закриваємо і на годину-другу відправляємо в сухе прохолодне місце. Якщо поспішайте - можна поставити в холодильник (але все одно не гаряче, інакше холодильник зіпсуєте).
Власне, готово - дістаємо желе з баночок, розкладаємо по порційних тарілочках, і насолоджуємося