Варення з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Варення із червоної смородини - одне з моїх улюблених. Воно володіє неймовірною кількістю корисних властивостей, так необхідних нашому організму взимку. Солодке, з кислинкою і незрівнянним ароматом!
Дуже простий рецепт приготування варення з червоної смородини на зиму. Варення виходить дуже красивим, з цікавою желеподібної консистенцією. З кожним днем воно буде потроху густіти, при цьому смак буде тільки більш насиченим. Вдалого приготування!
- Смородина червона - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
Ретельно промиваємо смородину під холодною водою. Очищати необов'язково. Засипаємо ягоди цукром і перемішуємо.
Через 10 хвилин ще раз перемішуємо смородину.
Перекладаємо ягоди в ємність для варіння, вливаємо склянку води. Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи варення дерев'яною лопаткою.
Через 5 хвилин почне з'являтися піна і варення придбає рожевий відтінок. Інтенсивно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні ще 30 хвилин.
Варення знімаємо з плити і протираємо через сито.
Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам. Банки закочує, перевертаємо догори дном і укутуємо в ковдру. Коли варення охолоне, перемістіть його в комору для зберігання.
Смачного!