Рецепт Варення з червоної смородини на зиму фото

Варення з червоної смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Червона смородина
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Варення із червоної смородини - одне з моїх улюблених. Воно володіє неймовірною кількістю корисних властивостей, так необхідних нашому організму взимку. Солодке, з кислинкою і незрівнянним ароматом!

Опис приготування:

Дуже простий рецепт приготування варення з червоної смородини на зиму. Варення виходить дуже красивим, з цікавою желеподібної консистенцією. З кожним днем ​​воно буде потроху густіти, при цьому смак буде тільки більш насиченим. Вдалого приготування!

  • Смородина червона - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1 Склянка
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 1
Ретельно промиваємо смородину під холодною водою. Очищати необов'язково. Засипаємо ягоди цукром і перемішуємо.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 2
Через 10 хвилин ще раз перемішуємо смородину.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 3
Перекладаємо ягоди в ємність для варіння, вливаємо склянку води. Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи варення дерев'яною лопаткою.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 4
Через 5 хвилин почне з'являтися піна і варення придбає рожевий відтінок. Інтенсивно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні ще 30 хвилин.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 5
Варення знімаємо з плити і протираємо через сито.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 6
Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам. Банки закочує, перевертаємо догори дном і укутуємо в ковдру. Коли варення охолоне, перемістіть його в комору для зберігання.
варення з червоної смородини на зиму - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти