Рецепт Компот із замороженої журавлини фото

Компот із замороженої журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти без шкоди
На швидку руку
Напої, Компоти

Чи варто говорити про користь цієї чудової кислої ягоди. При приготуванні компотів і морсів всі корисні властивості журавлини зберігаються.


У компот разом з журавлиною можете додати свіже яблуко, розрізане на дольки, буде чудовий аромат. Компот виходить в міру солодким, якщо любите послаще, то додайте ще трохи цукру. А я розповім детально, як приготувати компот із замороженої журавлини.

  • Журавлина - 300 грам (заморожена)
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 2 L
компот із замороженої журавлини - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди розморожувати попередньо не потрібно.
компот із замороженої журавлини - фото крок 2
Воду нагрівайте, після закипання засипте цукор і, помішуючи, рішення.
компот із замороженої журавлини - фото крок 3
Потім додайте журавлину. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою 5 хвилин. Настійно рекомендую саме під кришкою, т.К. Ягоди починають лопатися і бризкати сік на всі боки.
компот із замороженої журавлини - фото крок 4
Готовому компоту дайте настоятися і охолонути не менше 30 хвилин.
компот із замороженої журавлини - фото крок 5
Потім процідіть в зручні ємності і зберігайте в холодильнику або в іншому прохолодному місці до 5-7 днів.
компот із замороженої журавлини - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти