Компот із замороженої журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Чи варто говорити про користь цієї чудової кислої ягоди. При приготуванні компотів і морсів всі корисні властивості журавлини зберігаються.
У компот разом з журавлиною можете додати свіже яблуко, розрізане на дольки, буде чудовий аромат. Компот виходить в міру солодким, якщо любите послаще, то додайте ще трохи цукру. А я розповім детально, як приготувати компот із замороженої журавлини.
- Журавлина - 300 грам (заморожена)
- Цукор - 200 грам
- Вода - 2 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди розморожувати попередньо не потрібно.
Воду нагрівайте, після закипання засипте цукор і, помішуючи, рішення.
Потім додайте журавлину. Після закипання зменшіть вогонь і варіть під кришкою 5 хвилин. Настійно рекомендую саме під кришкою, т.К. Ягоди починають лопатися і бризкати сік на всі боки.
Готовому компоту дайте настоятися і охолонути не менше 30 хвилин.
Потім процідіть в зручні ємності і зберігайте в холодильнику або в іншому прохолодному місці до 5-7 днів.
Смачного!