Варення з замороженої журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати варення з замороженої журавлини, то цей рецепт вам прийде на допомогу! Щоб не було так кисло, будемо варити його разом з полуницею і доводити до густоти джему.
Таке варення з замороженої журавлини в домашніх умовах вже давно стало моїм улюбленим, виходить такий собі кисло-солодкий конфітюр, який зручно додавати в будь-яку випічку або їсти самостійно. Корисно, запашний, і дуже смачно, знаючи, як зробити варення з замороженої журавлини, ви просто зобов'язані його приготувати!
- Журавлина - 800 грам
- Полуниця - 200 грам
- Цукор - 1 кілограм
1. Заморожені ягоди засипаємо цукром, залишаємо стояти на ніч.
2. Вранці ставимо на вогонь, як раз виділиться сік і рідина. Доводимо до кипіння, варимо на маленькому вогні ще півгодини.
3. Знімаємо піну, пробуємо на цукор. Акуратно заважаємо.
4. Уварюємо варення до того стану, яке вам подобається. Я варю ще півгодини, поки воно зовсім не потемніє і загусне.
5. Переливаємо в стерильні баночки і закочує на зиму!