Рецепт Желе з журавлини фото

Желе з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Желатин, Журавлина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Желе

Моє найулюбленіше желе - це желе з журавлини. Воно має дуже насичений смак і аромат, виходить ні занадто кислим, ні занадто солодким - так, як треба. Спробуйте желе з журавлини - вам сподобається.

Приготувати желе з журавлини під силу навіть початківцю кухареві. Журавлинне желе можна називати десертом з традиційним російським відтінком, адже ягода журавлина дуже широко використовується в російській кухні. Такий кисло-солодкий десерт, як желе з журавлини, припаде до душі і дорослим, і дітям. У нашій родині, принаймні, це желе просто обожнюють.

  • Журавлина - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
желе з журавлини - фото крок 1
Журавлину промиваємо, даємо обсохнути, після чого тиснемо сік через марлю. Сік поки відставляємо в сторону - завдяки тому, що ми його зараз видавили, корисні властивості журавлини не будуть загублені.
желе з журавлини - фото крок 2
У склянці гарячої води розводимо желатин.
желе з журавлини - фото крок 3
Ягідні вичавки обдаємо окропом. Кладемо в каструльку, заливаємо двома склянками гарячої води і варимо 8-10 хвилин.
желе з журавлини - фото крок 4
Проціджуємо ще раз.
желе з журавлини - фото крок 5
До ягідному відвару додаємо цукор.
желе з журавлини - фото крок 6
Ще раз кип'ятимо ягідний відвар, потім додаємо в нього віджатий журавлинний сік і набряклий желатин. Варимо, поки не розчиниться желатин, після чого знімаємо з вогню.
желе з журавлини - фото крок 7
Розливаємо відвар по посудинка, даємо трохи застигнути, потім ставимо в холодильник і залишаємо, поки не застигне повністю.

Схожі рецепти