Желе з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Моє найулюбленіше желе - це желе з журавлини. Воно має дуже насичений смак і аромат, виходить ні занадто кислим, ні занадто солодким - так, як треба. Спробуйте желе з журавлини - вам сподобається.
Приготувати желе з журавлини під силу навіть початківцю кухареві. Журавлинне желе можна називати десертом з традиційним російським відтінком, адже ягода журавлина дуже широко використовується в російській кухні. Такий кисло-солодкий десерт, як желе з журавлини, припаде до душі і дорослим, і дітям. У нашій родині, принаймні, це желе просто обожнюють.
- Журавлина - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Желатин - 1 Ст. Ложка
Журавлину промиваємо, даємо обсохнути, після чого тиснемо сік через марлю. Сік поки відставляємо в сторону - завдяки тому, що ми його зараз видавили, корисні властивості журавлини не будуть загублені.
У склянці гарячої води розводимо желатин.
Ягідні вичавки обдаємо окропом. Кладемо в каструльку, заливаємо двома склянками гарячої води і варимо 8-10 хвилин.
Проціджуємо ще раз.
До ягідному відвару додаємо цукор.
Ще раз кип'ятимо ягідний відвар, потім додаємо в нього віджатий журавлинний сік і набряклий желатин. Варимо, поки не розчиниться желатин, після чого знімаємо з вогню.
Розливаємо відвар по посудинка, даємо трохи застигнути, потім ставимо в холодильник і залишаємо, поки не застигне повністю.