Рецепт Десерт «три шоколаду» фото

Десерт «три шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Шоколад
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Десерти , Мус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

"Три шоколаду" - це вишуканий муссовий десерт. Довго не бралася за його приготування, але виявилося, що приготувати його не так вже й складно, розповім як.

Опис приготування:

Якщо любите муссовие десерти, то приготуйте дуже смачний десерт"Три шоколаду" , який крім того, що смачний, ще й виглядає дуже ефектно. Боятися складнощів не варто, все зовсім просто, в покроковому рецепті дана докладна інструкція приготування.

  • Вершки - 300 мілілітрів(10% жирності)
  • Жовтки - 80 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Шоколад чорний - 50 грам
  • Шоколад молочний - 50 грам
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Вершки для збивання - 300 грам (жирністю не менше 30%)
  • Какао-порошок - 5 грам (для посипання перед подачею)
десерт & Quot; Три шоколаду
Підготуйте необхідні інгредієнти.
десерт & Quot; Три шоколаду
Замочіть желатин водою кімнатної температури, залиште для набухання.
десерт & Quot; Три шоколаду
Влийте 10% -ві вершки в сотейник, поставте нагрівати до ширяння. З'єднайте жовтки з цукром.
десерт & Quot; Три шоколаду
Поки нагріваються вершки, розітріть жовтки з цукром. Влийте в них гарячі вершки, розмішайте.
десерт & Quot; Три шоколаду
Поверніть вершки з жовтками знову в сотейник, нагрійте при помішуванні до температури 84 ступеня. Якщо немає спеціального термометра готовність визначайте так: проведіть пальцем по силіконової лопатці, яку попередньо умочіть в вершки, якщо залишається чітка доріжка, то можна зняти з вогню.
десерт & Quot; Три шоколаду
Додайте в вершки набряклий желатин, розмішайте до однорідності.
десерт & Quot; Три шоколаду
Розділіть вершки на три рівні частини, в кожну частину покладіть шоколад, в одну - чорний, в іншу - молочний, в третю - білий.
десерт & Quot; Три шоколаду
Розмішайте до однорідного стану. Якщо при заварюванні жовтків відбулося незначне згортання жовтків, цю проблему можна усунути, протерши масу через ситечко.
десерт & Quot; Три шоколаду
Збийте в пишну масу жирні вершки.
десерт & Quot; Три шоколаду
Колись температура маси з шоколадом, (яка, до речі, називається"баваруа" ), досягне 35 градусів, можно добавить сливки к темному шоколаду. Додавайте по 100 грам вершків. Добре розмішайте до однорідного стану.
десерт & Quot; Три шоколаду
Викладіть темну масу першим шаром в підготовлені склянки або креманки. Поставте в холодильник на 15 хвилин.
десерт & Quot; Три шоколаду
Частина вершків (100 грам) добавьте к молочному шоколаду, розмішайте до однорідності.
десерт & Quot; Три шоколаду
Частину, що залишилася вершків додайте до маси з білим шоколадом, розмішайте.
десерт & Quot; Три шоколаду
Викладіть поверх шару з темним шоколадом масу з молочним шоколадом, приберіть знову в холодильник на 15 хвилин.
десерт & Quot; Три шоколаду
Зробіть останній шар з білим шоколадом, поставте в холодильник для повної стабілізації, не менше, ніж на 3 годину.
десерт & Quot; Три шоколаду
Перед подачею десерту"Три шоколаду" його можна посипати какао-порошком. Вийшов вишуканий, смачний і ніжний десерт.

Схожі рецепти