Рецепт Десерт «три шоколаду» фото

Десерт «три шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Шоколад
ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Десерти, Мус

"три шоколаду" - це вишуканий муссовий десерт. Довго не бралася за його приготування, але виявилося, що приготувати його не так вже й складно, розповім як.

Якщо любите муссовие десерти, то приготуйте дуже смачний десерт "три шоколаду", який крім того, що смачний, ще й виглядає дуже ефектно. Боятися складнощів не варто, все зовсім просто, в покроковому рецепті дана докладна інструкція приготування.

  • Вершки - 300 мілілітрів(10% жирності)
  • Жовтки - 80 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Шоколад чорний - 50 грам
  • Шоколад молочний - 50 грам
  • Шоколад білий - 50 грам
  • Вершки для збивання - 300 грам (жирністю не менше 30%)
  • Какао-порошок - 5 грам (для посипання перед подачею)
десерт
Замочіть желатин водою кімнатної температури, залиште для набухання.
десерт
Поки нагріваються вершки, розітріть жовтки з цукром. Влийте в них гарячі вершки, розмішайте.
десерт
Додайте в вершки набряклий желатин, розмішайте до однорідності.
десерт
Розмішайте до однорідного стану. Якщо при заварюванні жовтків відбулося незначне згортання жовтків, цю проблему можна усунути, протерши масу через ситечко.
десерт
Колись температура маси з шоколадом, (яка, до речі, називається "баваруа" ), досягне 35 градусів, можно добавить сливки к темному шоколаду. Додавайте по 100 грам вершків. Добре розмішайте до однорідного стану.
десерт
Частина вершків (100 грам) добавьте к молочному шоколаду, розмішайте до однорідності.
десерт
Викладіть поверх шару з темним шоколадом масу з молочним шоколадом, приберіть знову в холодильник на 15 хвилин.
десерт
Перед подачею десерту "три шоколаду" його можна посипати какао-порошком. Вийшов вишуканий, смачний і ніжний десерт.

Схожі рецепти