Десерт «три шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
"Три шоколаду" - це вишуканий муссовий десерт. Довго не бралася за його приготування, але виявилося, що приготувати його не так вже й складно, розповім як.
Опис приготування:
Якщо любите муссовие десерти, то приготуйте дуже смачний десерт"Три шоколаду" , який крім того, що смачний, ще й виглядає дуже ефектно. Боятися складнощів не варто, все зовсім просто, в покроковому рецепті дана докладна інструкція приготування.
- Вершки - 300 мілілітрів(10% жирності)
- Жовтки - 80 грам
- Цукор - 60 грам
- Желатин - 10 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Шоколад чорний - 50 грам
- Шоколад молочний - 50 грам
- Шоколад білий - 50 грам
- Вершки для збивання - 300 грам (жирністю не менше 30%)
- Какао-порошок - 5 грам (для посипання перед подачею)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замочіть желатин водою кімнатної температури, залиште для набухання.
Влийте 10% -ві вершки в сотейник, поставте нагрівати до ширяння. З'єднайте жовтки з цукром.
Поки нагріваються вершки, розітріть жовтки з цукром. Влийте в них гарячі вершки, розмішайте.
Поверніть вершки з жовтками знову в сотейник, нагрійте при помішуванні до температури 84 ступеня. Якщо немає спеціального термометра готовність визначайте так: проведіть пальцем по силіконової лопатці, яку попередньо умочіть в вершки, якщо залишається чітка доріжка, то можна зняти з вогню.
Додайте в вершки набряклий желатин, розмішайте до однорідності.
Розділіть вершки на три рівні частини, в кожну частину покладіть шоколад, в одну - чорний, в іншу - молочний, в третю - білий.
Розмішайте до однорідного стану. Якщо при заварюванні жовтків відбулося незначне згортання жовтків, цю проблему можна усунути, протерши масу через ситечко.
Збийте в пишну масу жирні вершки.
Колись температура маси з шоколадом, (яка, до речі, називається"баваруа" ), досягне 35 градусів, можно добавить сливки к темному шоколаду. Додавайте по 100 грам вершків. Добре розмішайте до однорідного стану.
Викладіть темну масу першим шаром в підготовлені склянки або креманки. Поставте в холодильник на 15 хвилин.
Частина вершків (100 грам) добавьте к молочному шоколаду, розмішайте до однорідності.
Частину, що залишилася вершків додайте до маси з білим шоколадом, розмішайте.
Викладіть поверх шару з темним шоколадом масу з молочним шоколадом, приберіть знову в холодильник на 15 хвилин.
Зробіть останній шар з білим шоколадом, поставте в холодильник для повної стабілізації, не менше, ніж на 3 годину.
Перед подачею десерту"Три шоколаду" його можна посипати какао-порошком. Вийшов вишуканий, смачний і ніжний десерт.