Торт «три шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх близьких дуже смачним тортом з шарів молочного, білого і гіркого шоколаду, вершкового лікеру і збитих вершків, за смаком нагадує ніжне і повітряне морозиво!
- Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 2/3 склянки
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лікер вершковий - 50 мілілітрів (для бісквіта)
- Шоколад чорний - 200 грам
- Шоколад молочний - 200 грам
- Шоколад білий - 300 грам (мус з білого шоколаду - 200 г; глазур - 100 г)
- Вершки - 700 мілілітрів (для збивання, на муси по 200 мл; для желатину - 50 мл; глазур - 50 мл)
- Лікер вершковий - 150 мілілітрів (на кожен мус по 50 мл)
- Желатин кристалічний - 24 грам (на кожен мус по 8 г)
1
Збиваємо яйця з цукром в пишну піну. Втручаємося в яйця ванілін, борошно, розпушувач, какао.
2
Виходить густе тісто, яке ми виливаємо в змащену маслом і обсипану борошном форму. Розмір форми залежить від того, якого розміру торт ви хочете отримати.
3
Розігріваємо духовку на 200-220 градусів і поміщаємо в неї форму з тестом на 15 хв.
4
Готовий бісквіт дістаємо з форми, охолоджуємо і вирізаємо з нього корж діаметром на 2 см менше форми. Вирізаний корж просочуємо лікером.
5
Беремо ще одну форму для випічки, встеляли її дно пекарської папером.
6
Борти обертаємо термосалфеткой або фольгою так, щоб висоти бортів помітно збільшилася.
7
В середині форми укладаємо просочений лікером корж і відправляємо в морозилку.
8
Тепер займемося шоколадними шарами:
Замочуємо желатин в холодних вершках(50 мл). Отриману суміш ділимо на три частини.
Замочуємо желатин в холодних вершках(50 мл). Отриману суміш ділимо на три частини.
9
Беремо холодні вершки і збиваємо до "міцних піків" . Збиті вершки знову ділимо на три частини і прибираємо в холодильник.
10
Беремо чорний шоколад, кришимо його і розтоплюємо з 30 г вершкового масла, не доводячи до кипіння. Не забувайте при цьому безперервно помішувати, інакше пригорить.
11
У шоколадну масу вливаємо лікер (50 мл) і перемішуємо. Остуджують і змішуємо шоколад з однією частиною збитих вершків.
12
Витягуємо з морозилки форму з коржем і поливаємо його готовим мусом. Знову прибираємо в морозилку. За таким же принципом робимо шар з молочного та білого шоколаду. Кожен шар ставимо в холодильник на 20 хвилин.
13
Тепер робимо глазур. Для цього потрібно розігріти до кипіння вершки (50 мл) з вершковим маслом, додати білий шоколад і нагрівати, поки повністю не розтопиться.
14
Покриваємо глазур'ю верхній шар торта. Особливість такої глазурі в тому, що після охолодження вона не твердне. Коли торт готовий, помістіть його знову в морозильник. Чудово, якщо він зможе там залишитися на ніч.
15
Перед подачею на стіл прикрашаємо наш торт вершками, шоколадом, кокосовою стружкою, konfityurom, цукровою пудрою або фруктами. Смачного!