Рецепт Торт «три шоколаду» фото

Торт «три шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл , 8 березня
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Порадуйте своїх близьких дуже смачним тортом з шарів молочного, білого і гіркого шоколаду, вершкового лікеру і збитих вершків, за смаком нагадує ніжне і повітряне морозиво!


Опис приготування:




  • Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
  • Цукор - 1/3 склянки
  • Борошно - 2/3 склянки
  • Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Лікер вершковий - 50 мілілітрів (для бісквіта)
  • Шоколад чорний - 200 грам
  • Шоколад молочний - 200 грам
  • Шоколад білий - 300 грам (мус з білого шоколаду - 200 г; глазур - 100 г)
  • Вершки - 700 мілілітрів (для збивання, на муси по 200 мл; для желатину - 50 мл; глазур - 50 мл)
  • Лікер вершковий - 150 мілілітрів (на кожен мус по 50 мл)
  • Желатин кристалічний - 24 грам (на кожен мус по 8 г)
1
Збиваємо яйця з цукром в пишну піну. Втручаємося в яйця ванілін, борошно, розпушувач, какао.
2
Виходить густе тісто, яке ми виливаємо в змащену маслом і обсипану борошном форму. Розмір форми залежить від того, якого розміру торт ви хочете отримати.
3
Розігріваємо духовку на 200-220 градусів і поміщаємо в неї форму з тестом на 15 хв.
4
Готовий бісквіт дістаємо з форми, охолоджуємо і вирізаємо з нього корж діаметром на 2 см менше форми. Вирізаний корж просочуємо лікером.
5
Беремо ще одну форму для випічки, встеляли її дно пекарської папером.
6
Борти обертаємо термосалфеткой або фольгою так, щоб висоти бортів помітно збільшилася.
7
В середині форми укладаємо просочений лікером корж і відправляємо в морозилку.
8
Тепер займемося шоколадними шарами:
Замочуємо желатин в холодних вершках(50 мл). Отриману суміш ділимо на три частини.
9
Беремо холодні вершки і збиваємо до"міцних піків" . Збиті вершки знову ділимо на три частини і прибираємо в холодильник.
10
Беремо чорний шоколад, кришимо його і розтоплюємо з 30 г вершкового масла, не доводячи до кипіння. Не забувайте при цьому безперервно помішувати, інакше пригорить.
11
У шоколадну масу вливаємо лікер (50 мл) і перемішуємо. Остуджують і змішуємо шоколад з однією частиною збитих вершків.
12
Витягуємо з морозилки форму з коржем і поливаємо його готовим мусом. Знову прибираємо в морозилку. За таким же принципом робимо шар з молочного та білого шоколаду. Кожен шар ставимо в холодильник на 20 хвилин.
13
Тепер робимо глазур. Для цього потрібно розігріти до кипіння вершки (50 мл) з вершковим маслом, додати білий шоколад і нагрівати, поки повністю не розтопиться.
14
Покриваємо глазур'ю верхній шар торта. Особливість такої глазурі в тому, що після охолодження вона не твердне. Коли торт готовий, помістіть його знову в морозильник. Чудово, якщо він зможе там залишитися на ніч.
15
Перед подачею на стіл прикрашаємо наш торт вершками, шоколадом, кокосовою стружкою, konfityurom, цукровою пудрою або фруктами. Смачного!

Схожі рецепти