Торт «3 шоколаду»
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх шанувальників шоколаду навряд чи можна знайти щось більш ідеальне, ніж цей приголомшливий торт. Якщо у вас планується торжество і потрібен десерт, беріть на замітку цей класний рецепт!
Покажу детально, з описом кожного кроку, як приготувати торт"3 шоколаду" . Він настільки ніжний, що буквально тане в роті. Прикрасити його можна не тільки глазур'ю, але і ягодами, фруктами, а при бажанні і зовсім залишити без прикраси, наприклад. Повірте, байдужих до цього тортика точно не буде!
- Шоколад - 100 грам (корж)
- Вершкове масло - 100 грам (корж)
- Цукор - 150 грам(100 грам в білки, 50 - в масло)
- Яйце - 4 штуки (корж)
- Борошно - 100 грам (корж)
- Вершки - 100 грам (корж)
- Лікер - 2-3 Ст. Ложок (для просочення)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (корж)
- Вершки - 300 мілілітрів (перший шар)
- Вершкове масло - 30 грам (перший шар)
- Чорний шоколад - 200 грам (перший шар)
- Желатин - 6 грам (перший шар)
- Молоко - 60 мілілітрів (перший шар)
- Лікер - 2 Ст. Ложки (перший шар)
- Вершки - 300 мілілітрів (другий шар)
- Молочний шоколад - 200 грам (другий шар)
- Вершкове масло - 30 грам (другий шар)
- Желатин - 8 грам (другий шар)
- Молоко - 60 мілілітрів (другий шар)
- Лікер - 2 Ст. Ложки (другий шар)
- Вершки - 300 мілілітрів (третій шар)
- Білий шоколад - 200 грам (третій шар)
- Вершкове масло - 30 грам (третій шар)
- Желатин - 10 грам (третій шар)
- Молоко - 60 мілілітрів (третій шар)
- Лікер - 2 Ст. Ложки (третій шар)
- Шоколад - 80 грам (глазур)
- Вершкове масло - 40 грам (глазур)
2. Дайте йому трохи охолонути.
4. Маса повинна вийти кремообразной.
6. Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте з шоколадно-масляною сумішшю, а білки - до стійкі піків, в процесі додайте цукор.
8. Введіть збиті білки і обережно лопаткою перемішайте тісто. Додайте ванільний екстракт.
10. Форму змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і випікайте при температурі 160 градусів до готовності близько півгодини.
12. Для просочення використовуйте вершки і лікер за смаком. Корж приберіть в морозилку.
14. Свій желатин я замочувала на 10 хвилин, після прогрівали до розчинення.
16. Влийте тепле молоко з желатином, перемішайте.
20. Вилийте на корж, розрівняйте і приберіть на 2-3 години в холодильник (поки не застигне! ).
22. Збийте вершки.
24. Ретельно, але акуратно перемішайте.
26. Аналогічно приготуйте третій шар. Розтопіть білий шоколад з маслом, желатин розчиніть в молоці з лікером, збийте вершки.
28. Обережно перемішайте лопаткою.
30. Розтопіть плитку чорного шоколаду для глазурі, можна додати шматочок масла, я не додавала, глазур прекрасно вийшла.
32. Обережно пройдіться ножем по краю торта, звільніть його від кільця.
34. Прикрасьте будь-якими сезонними фруктами і торт готовий! Пригощайтеся!