Домашнє шоколадне печиво з шматочками шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить шоколадне печиво? А пробували додати до нього кілька видів шоколаду? Якщо ще немає, тоді рекомендую рецепт, як приготувати домашнє шоколадне печиво з шматочками шоколаду.
Можете використовувати шматочки шоколаду, розламавши плитку, або вже готові шоколадні чіпси. Додайте кілька видів: білий, молочний, чорний або тільки один вид. Печиво краще їсти після охолодження. Його можна зберігати кілька днів, але ви з'їсте його в перший же, запевняю!
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао - 1/4 склянки
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 1, 5 склянки
- Чорний шоколад - 0, 5 склянки
- Молочний шоколад - 0, 5 склянки
1. Наріжте вершкове масло шматочками, викладіть його в миску і розтопіть в мікрохвильовій печі.
2. Додайте до масла какао, обидва види цукру, сіль, соду, ванільний екстракт.
3. Гарненько перемішайте, потім введіть яйце і знову розмішайте.
4. Додайте просіяне заздалегідь борошно і перемішайте тісто.
5. Викладіть обидва види нарізаного крупно шоколаду або шоколадних чіпсів, перемішайте.
6. Руками або ложкою сформуйте печиво невеликої форми і викладіть на деко.
7. Випікайте печиво при 180 градусах близько 8-10 хвилин. Подавайте після охолодження.