Соус «томатний» для піци
(покроковий рецепт з фото)
Часто в рецептах зустрічається вже готовий томатний соус для піци. Я ж вважаю за краще свій фірязикай соус, смачний і ароматний. Раз готувати піцу будинку, так по-справжньому домашню!
Приготування домашнього соусу не займе багато часу. Для насиченого смаку я кладу не тільки свіжі помідори, а ще й томатну пасту. Спеції додавайте до смаку, регулюйте гостроту, додавайте ароматні трави. Такий соус можна зберігати в холодильнику і навіть закатати на зиму, якщо термічно правильно обробити.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Томати - 800 грам (консервовані або свіжі)
- Томатна паста - 170 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Червоний перець - За смаком
1. У сотейнику розігрійте рослинне масло. Очистіть часник і натріть його на тертці, додайте в добре розігріту олію. Обсмажуйте 1-2 хвилини, не більше.
2. Додайте очищені від шкірки і подрібнені в пюре томати, томатну пасту, цукор, сіль, базилік, орегано, по щіпці чорного і червоного перцю.
3. Перемішайте всі інгредієнти в сотейнику, потім накрийте кришкою і поставте на вогонь.
4. Варіть соус після закипання 15-20 хвилин на слабкому вогні.
5. Готовий соус використовуйте відразу або остудіть і зберігайте в холодильнику. Приємного!