Рецепт Соус «томатний» для піци фото

Соус «томатний» для піци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , Томатний соус , Соус для піци
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Часто в рецептах зустрічається вже готовий томатний соус для піци. Я ж вважаю за краще свій фірязикай соус, смачний і ароматний. Раз готувати піцу будинку, так по-справжньому домашню!

Опис приготування:

Приготування домашнього соусу не займе багато часу. Для насиченого смаку я кладу не тільки свіжі помідори, а ще й томатну пасту. Спеції додавайте до смаку, регулюйте гостроту, додавайте ароматні трави. Такий соус можна зберігати в холодильнику і навіть закатати на зиму, якщо термічно правильно обробити.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Томати - 800 грам (консервовані або свіжі)
  • Томатна паста - 170 грам
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Червоний перець - За смаком
соус
1. У сотейнику розігрійте рослинне масло. Очистіть часник і натріть його на тертці, додайте в добре розігріту олію. Обсмажуйте 1-2 хвилини, не більше.
соус
2. Додайте очищені від шкірки і подрібнені в пюре томати, томатну пасту, цукор, сіль, базилік, орегано, по щіпці чорного і червоного перцю.
соус
3. Перемішайте всі інгредієнти в сотейнику, потім накрийте кришкою і поставте на вогонь.
соус
4. Варіть соус після закипання 15-20 хвилин на слабкому вогні.
соус
5. Готовий соус використовуйте відразу або остудіть і зберігайте в холодильнику. Приємного!

Схожі рецепти