Томатний соус для котлет
(покроковий рецепт з фото)
Це, мабуть, найпростіший і найпоширеніший варіант соусу до звичних і улюбленим котлет, а також биточки, тефтелі. Пропоную цікавий рецепт, як приготувати томатний соус для котлет.
М'ясні вироби, такі як котлети, найчастіше подають саме з томатним соусом. Він вигідно підкреслює м'ясний смак. Завдяки йому навіть такий звичайний гарнір, як каша або макарони припадуть до смаку вашим домочадцям. Для приготування соусу можна скористатися томатною пастою або ж свіжими томатами. Подається страва обов'язково гарячим.
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 5 штук
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чилі - 1 штука
- Сушені помідори - 1, 5 чайних ложки
- Сушений часник - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед готую котлети: змішую фарш з яйцем, сіллю і перцем, перемішую і формую котлети, обсмажую на олії.
2. Помідори мою, роблю на них хрестоподібні надрізи, обдати овочі окропом, після чого знімаю шкірку і перекладаю їх у блендер, додаю томатну пасту і подрібнюю все в однорідну масу.
3. Чищу і мою цибулю. Потім нарізаю його півкільцями. Морква чищу і мою, потім нарізаю четвертинками. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи соняшникової олії і викладаю овочі, додаю до смаку все спеції, перемішую і обсмажую до готовності.
4. У сковороду вливаю томатну суміш, кладу лавровий лист і тушу кілька хвилин.
5. У соус закидаю котлети, додаю перець чилі і тушу 30-40 хвилин на слабкому вогні, після чого подаю їх гарячими.