Рецепт Томатний соус для котлет фото

Томатний соус для котлет
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Соуси , До м'яса , Томатний соус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це, мабуть, найпростіший і найпоширеніший варіант соусу до звичних і улюбленим котлет, а також биточки, тефтелі. Пропоную цікавий рецепт, як приготувати томатний соус для котлет.

Опис приготування:

М'ясні вироби, такі як котлети, найчастіше подають саме з томатним соусом. Він вигідно підкреслює м'ясний смак. Завдяки йому навіть такий звичайний гарнір, як каша або макарони припадуть до смаку вашим домочадцям. Для приготування соусу можна скористатися томатною пастою або ж свіжими томатами. Подається страва обов'язково гарячим.

  • Фарш - 0, 5 кілограма
  • Яйце - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідор - 5 штук
  • Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чилі - 1 штука
  • Сушені помідори - 1, 5 чайних ложки
  • Сушений часник - 1, 5 чайних ложки
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
томатний соус для котлет - фото крок 1
1. Насамперед готую котлети: змішую фарш з яйцем, сіллю і перцем, перемішую і формую котлети, обсмажую на олії.
томатний соус для котлет - фото крок 2
2. Помідори мою, роблю на них хрестоподібні надрізи, обдати овочі окропом, після чого знімаю шкірку і перекладаю їх у блендер, додаю томатну пасту і подрібнюю все в однорідну масу.
томатний соус для котлет - фото крок 3
3. Чищу і мою цибулю. Потім нарізаю його півкільцями. Морква чищу і мою, потім нарізаю четвертинками. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи соняшникової олії і викладаю овочі, додаю до смаку все спеції, перемішую і обсмажую до готовності.
томатний соус для котлет - фото крок 4
4. У сковороду вливаю томатну суміш, кладу лавровий лист і тушу кілька хвилин.
томатний соус для котлет - фото крок 5
5. У соус закидаю котлети, додаю перець чилі і тушу 30-40 хвилин на слабкому вогні, після чого подаю їх гарячими.

Схожі рецепти