Рецепт Сметанний соус для котлет фото

Сметанний соус для котлет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Соуси , До м'яса , Сметанний соус
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 15 хв.

Якщо звичайні страви трохи приїлися, то їх можна легко урізноманітнити. Наприклад, пропоную вам приготувати сметанний соус для котлет. Спробуйте приготувати цей неймовірно смачний сметанний соус.

Опис приготування:

Сметанний соус для котлет можна використовувати як і при подачі, так і під час приготування котлет в духовці. Це рецепт можна урізноманітнити додатковими спеціями і прянощі, якщо є бажання.

  • Крем - 100 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Овочевий бульйон - 250-300 мілілітрів
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білий перець - 1 щіпка
сметанний соус для котлет - фото крок 1
1. В цей простий рецепт сметанному соусі для котлет я пропоную додати також вершки, які додадуть більше ніжну консистенцію. Для початку необхідно поставити вершки на парову баню злегка прогріти.
сметанний соус для котлет - фото крок 2
2. Бульйон можна використовувати як м'ясний, так і овочевий. Якщо немає ні того, ні іншого підійде звичайна вода, просто буде не зовсім той смак. Вершки з'єднати з бульйоном
сметанний соус для котлет - фото крок 3
3. Саме час додати сметану. Соус посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
сметанний соус для котлет - фото крок 4
4. На сковороді розтопити шматочок вершкового масла. Коли масло розтане додати до нього борошно і добре перемішати.
сметанний соус для котлет - фото крок 5
5. Коли мука почне присмажуватися, зняти з вогню і додати в соус. Перемішати всі дуже ретельно, щоб не утворилися грудочки.
сметанний соус для котлет - фото крок 6
6. Сметанний соус для котлет в домашніх умовах готовий. Якщо ви будете використовувати його для приготування котлет в духовці, то можете сміливо заливати його на деко. Якщо хочете подавати його до столу окремо, то можна його відправити на вогонь і дати йому трохи загуснути.

Схожі рецепти