Соус зі сметани для котлет
(покроковий рецепт з фото)
Безсумнівно, французи придумали чудове кулінарне винахід - соус, без якого м'ясо є зовсім нецікаво. Представляю вам рецепт приготування соусу зі сметани для котлет.
Скільки себе пам'ятаю, з найглибшого дитинства мама подавала такий соус зі сметани до котлет. Зрозуміло, що в ті часи дивувати було практично нічим і найпростіші речі здавалися несказанно смачними. А я вже зараз замінила петрушку і кріп на м'яту і базилік, виявилося, теж дуже смачно. Соус цей можна подати практично до чого завгодно, починаючи з пельменів і закінчуючи пиріжками з картоплею.
- Крем - 1 Склянка
- М'ята - За смаком (маленький пучок)
- Базилік - За смаком (маленький пучок)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Сьогодні ми будемо готувати сметанний соус, Не будемо додавати ні яєць, ні майонезу. Рецепт простий "до неподобства" і такий же "до неподобства" смачний. Для цього нам знадобиться почистити часник, він у мене ринковий, зубчики величезні, тому лише два. А звичайних кладу завжди 3-4. Якщо ви часник не дуже шанує, почніть з двох невеликих. Але цей соус хороший саме часником. Тепер моєму зелень, якщо гілочки жорсткі то краще їх прибрати, особливого смаку вони вже все-одно не дадуть. Тепер в блендер завантажуємо сметану, кладемо туди роздавлений часник і листочки зелені, не забуваємо про перець і сіль.
Всі інгредієнти в блендері подрібнюємо в пюре. Якщо в цьому соусі вам не вистачає кислинки, можете додати сік половинки лимона, а також оливкова олія, яке поряд з білим перцем і часником додасть соусу якусь пікантність.
Соус цей потрібно подавати холодним, а тому накриваємо його чимось і прибираємо в холодильник на 25-30 хвилин для охолодження. Подавати соус можна разом з котлетами, картоплею, овочами, будь-яким м'ясом і птицею. Соус буде виглядати дуже ошатно якщо ви подасте його з пелюсткою м'яти або базиліка. Смачного!