Рецепт Соус для котлет фото

Соус для котлет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Зелень , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.

Пропоную вашій увазі пікантний вершковий соус для котлет. Готується він досить швидко і просто. Такий соус чудово підійде як до курячим, так і свинячим або яловичим котлет.

Опис приготування:

Якщо ви ще не знаєте як зробити соус для котлет, то цей рецепт буде дуже доречним. Звичним є приготування томатного соусу, але я пропоную трохи інший смак.

1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Ні в якому разі не можна дозволити йому горіти. Якщо масло трохи підгоріло, воно вже не придатне для соусу і потрібно почати спочатку.

2. Поки масло топиться потрібно дрібно нарізати кріп і зелена цибуля, попередньо його вимивши і просушивши.

3. Гіркий перець слід використовувати вкрай обережно. Краще взяти невеликий шматочок перцю без насіння і відправити його в соус на кілька хвилин, щоб соус не був занадто пекучим. Втім, його можна замінити на невелику дрібку меленого перцю.

4. У розтоплене масло додати борошно, ретельно перемішати. Борошно не повинна смажитися!

5. Потім потроху додавати молоко в соус, поки він не стане злегка рідкуватий.

6. Постійно помішуючи соус потрібно його трохи уварити.

7. Посолити за смаком і додати зелень.

Рецепт приготування соусу для котлет простий, але головне, щоб соус у вас не почав пригорати. За консистенцією він повинен бути як густа сметана.

Подавати його можна теплим або охолодженим.


  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Молоко - 5-10 Ст. Ложок
  • Кріп - 1 Ст. Ложка
  • Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
  • Гіркий перець - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
Якщо ви ще не знаєте як зробити соус для котлет, то цей рецепт буде дуже доречним. Звичним є приготування томатного соусу, але я пропоную трохи інший смак.

1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Ні в якому разі не можна дозволити йому горіти. Якщо масло трохи підгоріло, воно вже не придатне для соусу і потрібно почати спочатку.

2. Поки масло топиться потрібно дрібно нарізати кріп і зелена цибуля, попередньо його вимивши і просушивши.

3. Гіркий перець слід використовувати вкрай обережно. Краще взяти невеликий шматочок перцю без насіння і відправити його в соус на кілька хвилин, щоб соус не був занадто пекучим. Втім, його можна замінити на невелику дрібку меленого перцю.

4. У розтоплене масло додати борошно, ретельно перемішати. Борошно не повинна смажитися!

5. Потім потроху додавати молоко в соус, поки він не стане злегка рідкуватий.

6. Постійно помішуючи соус потрібно його трохи уварити.

7. Посолити за смаком і додати зелень.

Рецепт приготування соусу для котлет простий, але головне, щоб соус у вас не почав пригорати. За консистенцією він повинен бути як густа сметана.

Подавати його можна теплим або охолодженим.

Схожі рецепти