Соус для котлет
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі пікантний вершковий соус для котлет. Готується він досить швидко і просто. Такий соус чудово підійде як до курячим, так і свинячим або яловичим котлет.
Якщо ви ще не знаєте як зробити соус для котлет, то цей рецепт буде дуже доречним. Звичним є приготування томатного соусу, але я пропоную трохи інший смак.
1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Ні в якому разі не можна дозволити йому горіти. Якщо масло трохи підгоріло, воно вже не придатне для соусу і потрібно почати спочатку.
2. Поки масло топиться потрібно дрібно нарізати кріп і зелена цибуля, попередньо його вимивши і просушивши.
3. Гіркий перець слід використовувати вкрай обережно. Краще взяти невеликий шматочок перцю без насіння і відправити його в соус на кілька хвилин, щоб соус не був занадто пекучим. Втім, його можна замінити на невелику дрібку меленого перцю.
4. У розтоплене масло додати борошно, ретельно перемішати. Борошно не повинна смажитися!
5. Потім потроху додавати молоко в соус, поки він не стане злегка рідкуватий.
6. Постійно помішуючи соус потрібно його трохи уварити.
7. Посолити за смаком і додати зелень.
Рецепт приготування соусу для котлет простий, але головне, щоб соус у вас не почав пригорати. За консистенцією він повинен бути як густа сметана.
Подавати його можна теплим або охолодженим.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Молоко - 5-10 Ст. Ложок
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 1 Ст. Ложка
- Гіркий перець - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Ні в якому разі не можна дозволити йому горіти. Якщо масло трохи підгоріло, воно вже не придатне для соусу і потрібно почати спочатку.
2. Поки масло топиться потрібно дрібно нарізати кріп і зелена цибуля, попередньо його вимивши і просушивши.
3. Гіркий перець слід використовувати вкрай обережно. Краще взяти невеликий шматочок перцю без насіння і відправити його в соус на кілька хвилин, щоб соус не був занадто пекучим. Втім, його можна замінити на невелику дрібку меленого перцю.
4. У розтоплене масло додати борошно, ретельно перемішати. Борошно не повинна смажитися!
5. Потім потроху додавати молоко в соус, поки він не стане злегка рідкуватий.
6. Постійно помішуючи соус потрібно його трохи уварити.
7. Посолити за смаком і додати зелень.
Рецепт приготування соусу для котлет простий, але головне, щоб соус у вас не почав пригорати. За консистенцією він повинен бути як густа сметана.
Подавати його можна теплим або охолодженим.