Рецепт Соус ткемалі з червоною сливою фото

Соус ткемалі з червоною сливою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Фрукти, Слива
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Соуси, Ткемалі

Для приготування ткемалі використовують аличу. Вона теж червона, але на пострадянському просторі зливу більше поширена. Тому покажу, як приготувати соус ткемалі з червоною сливою.

Зараз сезон збору врожаю, тому даний рецепт легко втілити в життя. В результаті ви отримаєте смачний і корисний соус до м'ясних і курячих страв, а також овочів.

Слива в поєднанні зі спеціями дає дуже тонкий смак і дивовижний аромат.

  • Слива - 2, 5 кілограма
  • Оцет - 200 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок (може знадобиться більше)
  • Помідори - 500 грам
  • Болгарський перець - 6 штук
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
  • Гострий пекучий перець - 1 штука
  • Часник - 12 зубчиків
  • Спеції - 2 Ст. Ложки
соус ткемалі з червоною сливою - фото крок 1
Сливу промиємо і видалимо кісточки, хвостики. Очистимо кілька болгарських перчиком. Зрізати зручно. Так само очистимо гострий пекучий перець. Додамо нарізані помідори.
соус ткемалі з червоною сливою - фото крок 2
Всі ці овочі і сливу пропустимо через м'ясорубку. У нас вийде "ряба" рідка маса. Досить незрозумілого кольору. Не хвилюйтесь. Зараз все виправиться.
соус ткемалі з червоною сливою - фото крок 3
Ставимо каструлю з масою на невеликий вогонь і даємо закипіти. Варимо 30 хвилин. Каструлю накривати кришкою не можна, час від часу потрібно помішувати масу, щоб нижні шари соусу не підгоріли. Соус придбає бордовий колір. Він увариться сильно і зменшиться в обсязі. Тепер додайте в соус спеції (мелений коріандр, чорний перець, паприка, орегано, естрада, інші). Додайте оцет, кілька ложок цукру, трохи солі. Видавіть через прес часник. Варіть близько хвилини.
соус ткемалі з червоною сливою - фото крок 4
Розлийте соус по стерильним банкам і закатати кришки.
соус ткемалі з червоною сливою - фото крок 5
Ось чудовий соус і готовий. Ви зможете їм поласувати навіть взимку, коли злив вже немає.

Схожі рецепти