Рецепт Соус ткемалі з синьою сливою фото

Соус ткемалі з синьою сливою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів , До м'яса , Ткемалі
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соуси слід подавати до різних страв з м'яса і риби. Відмінно вони йдуть до різного роду шашликів, запеченого м'яса. Подивіться, як приготувати соус ткемалі з синьою сливою, універсальний і смачний.

Опис приготування:

Для приготування ткемалі краще використовувати столовий оцет. Він надійно консервує соус і банки з соусом не вибухають. На даний ткемалі кладуть винний або яблучний оцет, але якісний оцет складно купити. Я не ризикую.

  • Слива - 2 кілограма
  • Томати - 3 штуки
  • Болгарський перець - 4 штуки
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 10 зубчиків
соус ткемалі з синьою сливою - фото крок 1
Для приготування соусу візьмемо синю сливу. Її потрібно вимити і видалити кісточки і хвостики. Для приготування соусу слід брати стиглу сливу. Зелена (незрілий) зливу не підходить. Соус з неї вийде, але не такий смачний.
соус ткемалі з синьою сливою - фото крок 2
Очищену сливу пропустіть через м'ясорубку. Також через м'ясорубку пропустіть кілька помідорів, очищений болгарський перець і ріпчасту цибулю. Поставте масу на вогонь варитися. Як тільки маса почне кипіти, вона змінить свій колір на червоний і буде темніти в міру уварювання.
соус ткемалі з синьою сливою - фото крок 3
Варитися соус буде близько 30 хвилин. Додайте в соус оцет, видавіть через прес часник. Додайте цукор, сіль, спеції за смаком (koriandr, мелені види перцю, орегано, пажитник). Вимикайте.
соус ткемалі з синьою сливою - фото крок 4
Соус можна подавати до столу. Причому його можна вживати як гарячим, так і охолодженим. За бажанням соус можна законсервувати на зиму.

Схожі рецепти