Соус ткемалі з синьою сливою
(покроковий рецепт з фото)
Соуси слід подавати до різних страв з м'яса і риби. Відмінно вони йдуть до різного роду шашликів, запеченого м'яса. Подивіться, як приготувати соус ткемалі з синьою сливою, універсальний і смачний.
Для приготування ткемалі краще використовувати столовий оцет. Він надійно консервує соус і банки з соусом не вибухають. На даний ткемалі кладуть винний або яблучний оцет, але якісний оцет складно купити. Я не ризикую.
- Слива - 2 кілограма
- Томати - 3 штуки
- Болгарський перець - 4 штуки
- Спеції - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Часник - 10 зубчиків
Для приготування соусу візьмемо синю сливу. Її потрібно вимити і видалити кісточки і хвостики. Для приготування соусу слід брати стиглу сливу. Зелена (незрілий) зливу не підходить. Соус з неї вийде, але не такий смачний.
Очищену сливу пропустіть через м'ясорубку. Також через м'ясорубку пропустіть кілька помідорів, очищений болгарський перець і ріпчасту цибулю. Поставте масу на вогонь варитися. Як тільки маса почне кипіти, вона змінить свій колір на червоний і буде темніти в міру уварювання.
Варитися соус буде близько 30 хвилин. Додайте в соус оцет, видавіть через прес часник. Додайте цукор, сіль, спеції за смаком (koriandr, мелені види перцю, орегано, пажитник). Вимикайте.
Соус можна подавати до столу. Причому його можна вживати як гарячим, так і охолодженим. За бажанням соус можна законсервувати на зиму.