Рецепт Соус «Прованський» фото

Соус «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти , Яйця , Лимон
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби , До салату
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Відмінний рецепт приготування смачного домашнього соусу, який можна додавати до риби, м'яса, салат. Без барвників і консервантів. А це найголовніше! Приготувати такий соус легко зможе кожен!

Опис приготування:

Дуже часто всі ми опиняємося в такій ситуації, коли не вистачає або взагалі немає соусу або майонезу. А адже соус"Провансаль" - це практично той же майонез, тільки з додаванням гірчичного порошку. І, щоб не бігти в магазин, давайте швиденько приготуємо соус будинку. Адже це дуже просто, дуже швидко і дуже смачно. І головне - в нашому соусі не буде ні консервантів, ні барвників. Дивіться, як приготувати соус"Провансаль" . Це просто, головне - дотримуйтесь правил рецепта, і все у вас вийде смачно! Можна додавати зелень, сир, часник і інші приправи. Експериментуйте!

  • Яйце - 1 штука (велике)
  • Рослинна олія - 160 мілілітрів (без запаху! )
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Суха гірчиця - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
соус
Всі продукти повинні бути охолодженими! Масло має бути без запаху, можна змішати соняшникова і оливкова.
соус
Вбиваємо яйце в холодній ємності, додаємо цукор, сіль і гірчицю. Збиваємо до однорідності близько 1 хвилини блендером, а не міксером!
соус
Тепер починаємо додавати масло. Спочатку приблизно третина чайної ложечки. Збиваємо. Потім додаємо по пів чайної ложечки і кожен раз збиваємо. В цьому випадку соус не повинен расслоиться.
соус
Після того, як додали все масло і збили, додаємо лимонний сік і ретельно збиваємо. Якщо соус вийшов густим, можна додати 1-2 чайні ложечки холодного молока і збити.
соус
І ось соус готовий! Перекладаємо в чисту суху банку з кришкою і зберігаємо в холодильнику. Термін зберігання - 2-3 дня.

Схожі рецепти