Соус «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт приготування смачного домашнього соусу, який можна додавати до риби, м'яса, салат. Без барвників і консервантів. А це найголовніше! Приготувати такий соус легко зможе кожен!
Дуже часто всі ми опиняємося в такій ситуації, коли не вистачає або взагалі немає соусу або майонезу. А адже соус "провансаль" - це практично той же майонез, тільки з додаванням гірчичного порошку. І, щоб не бігти в магазин, давайте швиденько приготуємо соус будинку. Адже це дуже просто, дуже швидко і дуже смачно. І головне - в нашому соусі не буде ні консервантів, ні барвників. Дивіться, як приготувати соус "провансаль" . Це просто, головне - дотримуйтесь правил рецепта, і все у вас вийде смачно! Можна додавати зелень, сир, часник і інші приправи. Експериментуйте!
- Яйце - 1 штука (велике)
- Рослинна олія - 160 мілілітрів (без запаху! )
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Суха гірчиця - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Всі продукти повинні бути охолодженими! Масло має бути без запаху, можна змішати соняшникова і оливкова.
Вбиваємо яйце в холодній ємності, додаємо цукор, сіль і гірчицю. Збиваємо до однорідності близько 1 хвилини блендером, а не міксером!
Тепер починаємо додавати масло. Спочатку приблизно третина чайної ложечки. Збиваємо. Потім додаємо по пів чайної ложечки і кожен раз збиваємо. В цьому випадку соус не повинен расслоиться.
Після того, як додали все масло і збили, додаємо лимонний сік і ретельно збиваємо. Якщо соус вийшов густим, можна додати 1-2 чайні ложечки холодного молока і збити.
І ось соус готовий! Перекладаємо в чисту суху банку з кришкою і зберігаємо в холодильнику. Термін зберігання - 2-3 дня.