Рецепт Соус «Прованський» фото

Соус «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти, Яйця, Лимон
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл
Соуси, До м'яса, До риби, До салату

Відмінний рецепт приготування смачного домашнього соусу, який можна додавати до риби, м'яса, салат. Без барвників і консервантів. А це найголовніше! Приготувати такий соус легко зможе кожен!

Дуже часто всі ми опиняємося в такій ситуації, коли не вистачає або взагалі немає соусу або майонезу. А адже соус "провансаль" - це практично той же майонез, тільки з додаванням гірчичного порошку. І, щоб не бігти в магазин, давайте швиденько приготуємо соус будинку. Адже це дуже просто, дуже швидко і дуже смачно. І головне - в нашому соусі не буде ні консервантів, ні барвників. Дивіться, як приготувати соус "провансаль" . Це просто, головне - дотримуйтесь правил рецепта, і все у вас вийде смачно! Можна додавати зелень, сир, часник і інші приправи. Експериментуйте!

  • Яйце - 1 штука (велике)
  • Рослинна олія - 160 мілілітрів (без запаху! )
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Суха гірчиця - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
соус
Всі продукти повинні бути охолодженими! Масло має бути без запаху, можна змішати соняшникова і оливкова.
соус
Вбиваємо яйце в холодній ємності, додаємо цукор, сіль і гірчицю. Збиваємо до однорідності близько 1 хвилини блендером, а не міксером!
соус
Тепер починаємо додавати масло. Спочатку приблизно третина чайної ложечки. Збиваємо. Потім додаємо по пів чайної ложечки і кожен раз збиваємо. В цьому випадку соус не повинен расслоиться.
соус
Після того, як додали все масло і збили, додаємо лимонний сік і ретельно збиваємо. Якщо соус вийшов густим, можна додати 1-2 чайні ложечки холодного молока і збити.
соус
І ось соус готовий! Перекладаємо в чисту суху банку з кришкою і зберігаємо в холодильнику. Термін зберігання - 2-3 дня.

Схожі рецепти