Соус гуакамоле
(покроковий рецепт з фото)
Гуакамоле - мексиканський овочевий соус, який найчастіше подають до кукурудзяних чіпсів. У наших реаліях даний екзотичний соус можна використовувати як доповнення до м'ясних страв, гарнірів або рибі.
Приготований в домашніх умовах соус гуакамоле часто вживають як дип (соус для обмакувания). Крім того, його можна використовувати для бутербродів, шаурми або домашніх чіпсів. Не менш смачно подавати соус до м'ясних або рибних страв. Вдалого приготування!
- Авокадо - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Braai - 1 пучок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідор промийте і опустіть в окріп, видаліть шкірку, потім дрібно наріжте. Очистіть і подрібніть часник.
Промийте авокадо, потім розріжте його навпіл і видаліть кісточку. Вишкребіть ложкою м'якоть, потовчіть її якомога дрібніше. Полийте м'якоть лимонним соком.
У перцю чилі видаляємо насіння і перегородки. Дрібно нарізаємо решту.
Змішайте в блендері: м'якоть авокадо (политу лимонним соком), подрібнений помідор, перець і часник. Додайте дрібно порізаний пучок кінзи і сіль за смаком. Перемішайте все до однорідної маси. Смачного!