Рецепт Соус Еспаньоль фото

Соус Еспаньоль
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Помідор, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, День народження
Соуси, До м'яса

Еспаньоль (французький. Іспанський соус) - класичний коричневий соус, який використовують переважно в рецептах французької кухні. Розповідаю, як приготувати соус Еспаньол у себе на кухні.

Властивості і походження:

Дуже часто Еспаньол вважають типовим блюдом іспанської кухні, але це не так. Назва соусу в перекладі з французької означає «іспанська», але вперше його приготували у Франції. Соус Еспаньол відноситься до чотирьох основних соусів французької кухні, спільно з велюте, голландським соусом і соусом бешамель. Рецепт приготування соусу Еспаньол був відкритий в XIX столітті французькими кухарями Марі-Антуаном Карем і Огюстом Еськофье.

Застосування:

Соус Еспаньол використовують при приготуванні страв з м'яса, особливо зі свинини, баранини і яловичини. Він добре поєднується з беконом, шинкою, смаженим на грилі м'ясом і шашликами.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу Еспаньол в домашніх умовах подрібнені овочі обсмажують в олії і борошна, додають в отриману масу міцний м'ясний бульйон і готують на слабкому вогні поки суміш придбає коричневий відтінок і густоту.

Поради шеф-кухаря:

Значно поліпшується смак італійського блюда «равіолі», якщо подати його з соусом Еспаньол. Зберігати соус найкраще в холодильнику в закритому посуді.


  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Селера - 50 грам
  • Бульйон - 50 мілілітрів
  • Борошно - 40 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Сіль, перець - - За смаком
Властивості і походження:

Дуже часто Еспаньол вважають типовим блюдом іспанської кухні, але це не так. Назва соусу в перекладі з французької означає «іспанська», але вперше його приготували у Франції. Соус Еспаньол відноситься до чотирьох основних соусів французької кухні, спільно з велюте, голландським соусом і соусом бешамель. Рецепт приготування соусу Еспаньол був відкритий в XIX столітті французькими кухарями Марі-Антуаном Карем і Огюстом Еськофье.

Застосування:

Соус Еспаньол використовують при приготуванні страв з м'яса, особливо зі свинини, баранини і яловичини. Він добре поєднується з беконом, шинкою, смаженим на грилі м'ясом і шашликами.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу Еспаньол в домашніх умовах подрібнені овочі обсмажують в олії і борошна, додають в отриману масу міцний м'ясний бульйон і готують на слабкому вогні поки суміш придбає коричневий відтінок і густоту.

Поради шеф-кухаря:

Значно поліпшується смак італійського блюда «равіолі», якщо подати його з соусом Еспаньол. Зберігати соус найкраще в холодильнику в закритому посуді.

Схожі рецепти