Яловичина з соусом Еспаньоль
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене в духовці під соусом Еспаньоль виходить найніжнішим, ароматним. Соус Еспаньоль (коричневий або червоний соус) - класичний базовий соус, на основі якого готують безліч інших.
Для такого тривалого запікання підійде яловича шия, лопатки яловичої туші, зовнішня частина тазостегнового відруби або оковалок. Для маринаду вибирайте гарне червоне вино. Соус можна приготувати заздалегідь, наприклад, ввечері. Остудити, накрити харчовою плівкою в контакт і поставити в холодильник. А вранці м'ясо поставити запікатися в духовку. Так яловичина у вас буде готова якраз до святкового обіду. Приємних вам клопоту на кухні!
- Яловича шия - 700 грам
- Luk-salotų - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Вино червоне - 2 склянки (п / сухе)
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Часник - 1 зубчик
- Перець - 12 штук (духмяний горошок)
- Перець - 12 штук (чорний горошок)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чебрець - 1 Чайна ложка (сушений)
- Сіль - 1 За смаком
- Бульйон м'ясний - 1, 5 L
- Борошно - 55 грам
- Вершкове масло - 55 грам
- Томатний соус - 20 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти для маринування м'яса. М'ясо заздалегідь дістаньте з холодильника. Овочі помийте. Очистіть цибулю-шалот (2), часник (1), морква (1). Спеції (половину від загальної кількості) злегка зітреш в ступці.
Вино зі спеціями доведіть до кипіння, остудіть до кімнатної температури. Залийте яловичину, вино повинно повністю покривати м'ясо. Додайте крупно нарізані овочі, сіль, накрийте кришкою. Поставте в холодильник на 7-8 годин.
Підготуйте необхідні продукти для соусу. Бульйон розігрійте. Овочі помийте, очистіть. У селери видаліть жорсткі волокна.
У глибокій сковороді або сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно, ретельно перемішайте до однорідності, обсмажте до появи горіхового запаху.
Додайте томатний соус. Вливайте гарячий м'ясний бульйон потроху (1 склянка), перемішайте до однорідності.
Потім додайте решту бульйону і розмішайте віночком.
Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці, селера наріжте дрібними скибочками. Обсмажте на розігрітій оливковій олії до м'якості. Додайте пасеровані овочі, сіль і спеції в соус, поставте на повільний вогонь і тушкуйте протягом 1 години до випарювання 1/4 частини соусу. Потім соус з овочами слід протерти через сито.
М'ясо ретельно обсушити, перев'яжіть кулінарною ниткою. Маринад з м'яса процідіть, овочі викиньте. М'ясо обсмажте на розігрітому оливковому маслі з усіх боків до рум'яної скоринки.
М'ясо помістіть в жароміцний посуд. Соус і проціджений маринад з'єднайте, залийте м'ясо на 2/3. Накрийте кришкою або фольгою. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 2 годину. Потім знизьте температуру до 160 ° С і запікайте ще 1 час. М'ясо під час запікання періодично поливайте соусом, переверніть пару раз.
Зніміть кулінарну нитку, перекладіть на блюдо. До подачі тримайте в теплому місці. Для подачі розріжте на порційні шматочки, полийте соусом. Смачного!