Соус для спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Універсальний соус для спагетті - дуже простий у приготуванні соус, який можна заготовити про запас, оскільки він прекрасно зберігається. Дістав баночку, змішав зі спагеті, прогрів - і страва готова!
Це - класичний соус для спагетті, безсумнівна перевага якого (крім відмінного смаку, зрозуміло) полягає в тому, що він відмінно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей. Я завжди роблю кілька баночок соусу для спагетті про запас. Маючи таку баночку, обід або вечерю можна приготувати за 10 хвилин - досить зварити спагетті, змішати їх з соусом і злегка підігріти разом. Хіба не казка для тих, хто живе в умовах постійного цейтноту?
- Фарш яловичий - 2, 5 кілограма
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Вино біле - 1 Склянка
- Помідори у власному соку - 1, 5 кілограма
- Томатна паста - 350 грам
- Спеції - - За смаком (орегано, чебрець, лавровий лист, цукор, сіль, перець)
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Пармезан - 100 грам
Дрібними кубиками нарізаємо цибулю і болгарський перець.
Ще дрібніше нарізаємо часник.
Фарш злегка замішуємо, після чого обсмажуємо на оливковій олії до коричневого кольору.
Обсмажений фарш видаляємо з сковороди, перекладаємо в тарілочку.
У сковороді, де обсмажувався фарш, розігріваємо ще трошки масла, в якому на середньому вогні до м'якості обсмажуємо цибулю і перець.
Коли цибуля злегка розм'якне, додаємо в сковороду часник і вино. Випаровуємо вино практично повністю.
Коли вино випарується майже повністю, додаємо в сковороду помідори у власному соку, томатну пасту і все спеції. Перемішуємо і доводимо до повільного кипіння.
Коли соус почне булькати, повертаємо в сковороду обсмажений фарш. Перемішуємо.
Знову доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковорідку кришкою і варимо соус ще 1 час, час від часу перемішуючи.
Потім кришку знімаємо, додаємо в соус дрібно посічену зелень і пармезан (можна цілим шматком, все одно розплавиться). Варимо ще 30 хвилин на мінімальному вогні.
Готовий соус виглядає приблизно так.
Подаємо з відвареними до готовності спагетті. Смачного!