Рецепт Соус для спагетті фото

Соус для спагетті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Соуси
Кількість порцій: 18
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Універсальний соус для спагетті - дуже простий у приготуванні соус, який можна заготовити про запас, оскільки він прекрасно зберігається. Дістав баночку, змішав зі спагеті, прогрів - і страва готова!

Опис приготування:

Це - класичний соус для спагетті, безсумнівна перевага якого (крім відмінного смаку, зрозуміло) полягає в тому, що він відмінно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей. Я завжди роблю кілька баночок соусу для спагетті про запас. Маючи таку баночку, обід або вечерю можна приготувати за 10 хвилин - досить зварити спагетті, змішати їх з соусом і злегка підігріти разом. Хіба не казка для тих, хто живе в умовах постійного цейтноту?

  • Фарш яловичий - 2, 5 кілограма
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Вино біле - 1 Склянка
  • Помідори у власному соку - 1, 5 кілограма
  • Томатна паста - 350 грам
  • Спеції - - За смаком (орегано, чебрець, лавровий лист, цукор, сіль, перець)
  • Петрушка свіжа - - За смаком
  • Пармезан - 100 грам
соус для спагетті - фото крок 1
Дрібними кубиками нарізаємо цибулю і болгарський перець.
соус для спагетті - фото крок 2
Ще дрібніше нарізаємо часник.
соус для спагетті - фото крок 3
Фарш злегка замішуємо, після чого обсмажуємо на оливковій олії до коричневого кольору.
соус для спагетті - фото крок 4
Обсмажений фарш видаляємо з сковороди, перекладаємо в тарілочку.
соус для спагетті - фото крок 5
У сковороді, де обсмажувався фарш, розігріваємо ще трошки масла, в якому на середньому вогні до м'якості обсмажуємо цибулю і перець.
соус для спагетті - фото крок 6
Коли цибуля злегка розм'якне, додаємо в сковороду часник і вино. Випаровуємо вино практично повністю.
соус для спагетті - фото крок 7
Коли вино випарується майже повністю, додаємо в сковороду помідори у власному соку, томатну пасту і все спеції. Перемішуємо і доводимо до повільного кипіння.
соус для спагетті - фото крок 8
Коли соус почне булькати, повертаємо в сковороду обсмажений фарш. Перемішуємо.
соус для спагетті - фото крок 9
Знову доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковорідку кришкою і варимо соус ще 1 час, час від часу перемішуючи.
соус для спагетті - фото крок 10
Потім кришку знімаємо, додаємо в соус дрібно посічену зелень і пармезан (можна цілим шматком, все одно розплавиться). Варимо ще 30 хвилин на мінімальному вогні.
соус для спагетті - фото крок 11
Готовий соус виглядає приблизно так.
соус для спагетті - фото крок 12
Подаємо з відвареними до готовності спагетті. Смачного!

Схожі рецепти