Соус для м'яса
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в будь-якому вигляді найкраще подавати з соусом. Так смак краще розкривається і доповнюється спеціями. У поєднанні з соусом м'ясо стане ніжнішим і м'яким. Розповім один зі своїх улюблених рецептів.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати соус для м'яса по дуже простому методу. Називається цей соус "пан", і він прекрасно гармонує з запеченим м'ясом, смаженим, з реберцями або стейком. При бажанні цей соус можна доповнити будь-якою зеленню, яку ви любите або яка знайшлася у вас на кухні.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Вино біле або червоне, сидр або пиво - 1/4 склянки
- Бульйон яловичий або курячий - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Подрібніть цибулю і обсмажте його на сковороді в маслі протягом 2-3 хвилин.
2
Влийте в сковороду вино або інший ароматний алкоголь.
3
Нехай алкоголь трохи випарується. Додайте вершкове масло і акуратно перемішайте.
4
Кукурудзяний крохмаль змішайте з невеликою кількістю води і також додайте на сковороду. Перемішайте.
5
Додавайте потроху бульйон, поки консистенція не стане в'язко-тягучою.
6
Сіль і перець додайте за смаком. Смачного!