Рецепт Кисло-солодкий соус для м'яса фото

Кисло-солодкий соус для м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі, Фрукти, Яблука, Морква, Лимон, Банан
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Солодке, Соуси, До м'яса, Кисле

У китайській кухні цей соус найчастіше подають до м'яса, але скажу вам чесно, він настільки смачний, що їсти його можна з чим завгодно. Давайте приготуємо його самостійно, адже це не так і складно.

Китайська кухня стала досить популярна в наш час і все частіше замість того, щоб ходити в ресторани, господині намагаються самостійно готувати азіатські страви. Ну а якщо і ви є шанувальником китайської кухні, але ще не знаєте, як зробити кисло-солодкий соус для м'яса в домашніх умовах, тоді я із задоволенням розповім вас про це. Але відразу хочу попередити, якщо вже ви хочете приготувати дійсно смачний соус, то вам доведеться витратити на це час і запастися терпінням. Але зате коли ви впораєтеся зі справою, то зрозумієте, що не дарма старалися, адже соус виходить неймовірно смачним і ароматним. Повірте, з цим рецептом приготування кисло-солодкого соусу для м'яса ви приготуєте чудовий вечеря в азіатському стилі.

  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
  • Соус соєвий - 20 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Імбир тертий - 20 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Ананаси консервовані - 250 грам
  • Масло рослинне - 40 мілілітрів
  • Перець чилі - 10 грам
  • Перець болгарський - 20 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
  • Соус Табаско - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 1
Ну що ж, приступимо: ріпчаста цибуля і часник нарізаємо невеликими кубиками, а імбир чистимо і терм на тертці.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 2
У сковороду наливаємо оливкову олію і нагріваємо його. Обсмажуємо на сковороді цибулю, часник імбир кілька хвилин.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 3
Швиденько нарізаємо болгарський перець брусками.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 4
І подрібнюємо чилі перчик.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 5
Тепер викладаємо весь нарізаний перець на сковороду і обсмажуємо все ще 2-3 моменти.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 6
Потім наливаємо на сковороду апельсиновий сік (бажано свіжовичавлений) і додаємо томатну пасту, перемішуємо.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 7
Далі вливаємо соєвий соус, продовжуємо тушкувати. Через пару хвилин необхідно всипати на сковороду ложку крохмалю, щоб соус загус.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 8
Поки соус гаситься, ми нарізаємо ананаси на невеликі шматочки. Викладаємо їх на сковороду і наливаємо в неї сік від ананасів.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 9
Тепер насипаємо цукор і тушкуємо все, поки його гранули повністю не розчиняться.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 10
Ось тепер нам необхідно додати сіль, мелений перець і соус Табаско так, щоб відрегулювати баланс кислого і солодкого смаку. Потім продовжуємо тушкувати соус на повільному вогні хвилин 20-25.
кисло-солодкий соус для м'яса - фото крок 11
Коли болгарський перець стане м'яким, значить соус готовий. Знову пробуємо його і при необхідності додаємо інгредієнти. Тепер його залишається тільки процідити і трохи остудити. Ваш соус готовий, залишилося тільки вирішити з яким м'ясо ви будете його їсти. Смачного!

Схожі рецепти