Рецепт Кисло-солодкий яблучний соус фото

Кисло-солодкий яблучний соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Солодке, Соуси, Кисле

Настала яблучна пора, тому не спимо і готуємо з яблук! Пропоную вашій увазі кисло-солодкий яблучний соус, відмінно підходить до млинців і оладок.

Кисло-солодкий яблучний соус мені подобається тим, що його можна довго зберігати в холодильнику. Це актуально, адже під час яблучного сезону цих фруктів - хоч завались, і потрібно всього лише придумати, як їх заготовити про запас. Приготований за цим рецептом яблучний соус дуже вдало поєднується з млинцями, сирниками, оладками і іншими солодкими стравами. З м'ясом подавати не пробувала - але хто знає, може і такі любителі знайдуться Удачі!

  • Яблука - 1 кілограм
  • Сік яблучний свіжовичавлений - 200 мілілітрів
  • Цукор - 140 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка, кардамон, цедра лимона - - За смаком
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 1
Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 2
Викладаємо в каструлю нарізані яблука і яблучний сік.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 3
Доводимо до кипіння, після чого варимо ще 20-25 хвилин на повільному вогні. Яблука повинні повністю розваритися.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 4
Знімаємо каструлю з вогню, її вміст подрібнюємо до консистенції однорідного пюре.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 5
Додаємо цукор і бажані спеції. Перемішуємо.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 6
Отриману масу варимо ще 30-40 хвилин на середньому вогні до загусання соусу.
кисло-солодкий яблучний соус - фото крок 7
Готовий яблучний соус остудити, розлити в стерильні баночки і зберігати в холодильнику.

Схожі рецепти