Кисло-солодкий яблучний соус
(покроковий рецепт з фото)
Настала яблучна пора, тому не спимо і готуємо з яблук! Пропоную вашій увазі кисло-солодкий яблучний соус, відмінно підходить до млинців і оладок.
Кисло-солодкий яблучний соус мені подобається тим, що його можна довго зберігати в холодильнику. Це актуально, адже під час яблучного сезону цих фруктів - хоч завались, і потрібно всього лише придумати, як їх заготовити про запас. Приготований за цим рецептом яблучний соус дуже вдало поєднується з млинцями, сирниками, оладками і іншими солодкими стравами. З м'ясом подавати не пробувала - але хто знає, може і такі любителі знайдуться Удачі!
- Яблука - 1 кілограм
- Сік яблучний свіжовичавлений - 200 мілілітрів
- Цукор - 140 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка, кардамон, цедра лимона - - За смаком
Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками.
Викладаємо в каструлю нарізані яблука і яблучний сік.
Доводимо до кипіння, після чого варимо ще 20-25 хвилин на повільному вогні. Яблука повинні повністю розваритися.
Знімаємо каструлю з вогню, її вміст подрібнюємо до консистенції однорідного пюре.
Додаємо цукор і бажані спеції. Перемішуємо.
Отриману масу варимо ще 30-40 хвилин на середньому вогні до загусання соусу.
Готовий яблучний соус остудити, розлити в стерильні баночки і зберігати в холодильнику.