Рецепт Кисло-солодкий соус фото

Кисло-солодкий соус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цибуля, Імбир
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На швидку руку
Соуси, До м'яса, До риби

Рецепт приготування китайського кисло-солодкого соусу до м'яса, птиці та риби однозначно заслуговує вашої уваги. Приготуйте цей соус - і ваші улюблені страви набудуть зовсім інший смак!

Кисло-солодкий соус - це основа всієї китайської, та й не тільки китайської кухні. Величезна кількість китайських страв немислимо приготувати без цього соусу. Звичайно, його можна купити вже готовим, проте покупної кисло-солодкий соус не такий смачний, як свіжоприготований в домашніх умовах. Та й чи варто дорогувато. Втім, подавати цей соус можна і потрібно не тільки до китайських страв. Наприклад, особисто мені подобається подавати його до відбивних з курки - виходить обалденно, хоча і незвично. Досить зайвих слів, розповідаю, як приготувати кисло-солодкий соус.

  • Цибуля - 2 штуки (невеликий)
  • Корінь імбиру - 1 штука (невеликий шматочок)
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Томатний соус - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Фруктовий сік - 125 мілілітрів (апельсиновий / ананасовий )
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 Ст. Ложки
кисло-солодкий соус - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти. Цибуля, часник, імбир очистіть.
кисло-солодкий соус - фото крок 2
2. Дрібно наріжте цибулю, часник, імбир. Обсмажте на розігрітій олії протягом 2 хвилин, періодично помішуючи.
кисло-солодкий соус - фото крок 3
3. З'єднайте соєвий соус, оцет, вино, томатний соус, цукор, фруктовий сік (можна використовувати як ананасовий, так і апельсиновий) в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння. Змішайте крохмаль з водою і з'єднайте з соусом.
кисло-солодкий соус - фото крок 4
4. Влийте суміш в сковороду до пасерованою овочам. Помішуючи, готуйте до потрібної вам густоти соусу.
кисло-солодкий соус - фото крок 5
5. Для більш ніжної консистенції соусу пробийте його в блендері. От і все. Хай щастить!

Схожі рецепти