Кисло-солодкий соус
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування китайського кисло-солодкого соусу до м'яса, птиці та риби однозначно заслуговує вашої уваги. Приготуйте цей соус - і ваші улюблені страви набудуть зовсім інший смак!
Кисло-солодкий соус - це основа всієї китайської, та й не тільки китайської кухні. Величезна кількість китайських страв немислимо приготувати без цього соусу. Звичайно, його можна купити вже готовим, проте покупної кисло-солодкий соус не такий смачний, як свіжоприготований в домашніх умовах. Та й чи варто дорогувато. Втім, подавати цей соус можна і потрібно не тільки до китайських страв. Наприклад, особисто мені подобається подавати його до відбивних з курки - виходить обалденно, хоча і незвично. Досить зайвих слів, розповідаю, як приготувати кисло-солодкий соус.
- Цибуля - 2 штуки (невеликий)
- Корінь імбиру - 1 штука (невеликий шматочок)
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Фруктовий сік - 125 мілілітрів (апельсиновий / ананасовий )
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте необхідні продукти. Цибуля, часник, імбир очистіть.
2. Дрібно наріжте цибулю, часник, імбир. Обсмажте на розігрітій олії протягом 2 хвилин, періодично помішуючи.
3. З'єднайте соєвий соус, оцет, вино, томатний соус, цукор, фруктовий сік (можна використовувати як ананасовий, так і апельсиновий) в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння. Змішайте крохмаль з водою і з'єднайте з соусом.
4. Влийте суміш в сковороду до пасерованою овочам. Помішуючи, готуйте до потрібної вам густоти соусу.
5. Для більш ніжної консистенції соусу пробийте його в блендері. От і все. Хай щастить!