Рецепт Солянка ленінградська фото

Солянка ленінградська
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Ковбаса
Пісні страви
На обід
Супи, Солянка

Смачний і ароматний густий суп напевно сподобається всім. Готувати його легко і просто. Рецепт ленінградської солянки - до вашої уваги!

Ароматне і дуже красиве і яскраве блюдо. Воно подобається і дорослим і дітям, готується дуже легко і швидко. Приготувати в домашніх умовах солянку ленінградську вам не складе ніяких труднощів. Подавати солянку можна зі сметаною і обов'язково посипте нарізаною свіжою зеленню і не забудьте додати в кожну тарілку скибочку лимона. Це смачно, смачного!

  • М'ясо гусяче - 300 грам
  • Сосиски - 3-4 штук
  • Ковбаса копчена - 75 грам
  • Шинка - 50 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Гриби свіжі - 100 грам
  • Маслини або оливки - 15-20 штук
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Огірки солоні або мариновані - 3-4 штук (невеликого розміру)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Зелень кропу, петрушки - 30 грам
  • Вода - 2, 5 L
солянка ленінградська - фото крок 1
Варимо бульйон. У мене філе, воно швидше вариться, але можна брати будь-яку частину гусака. Заливаємо м'ясо холодною водою, додаємо гілочку кропу і варимо до готовності. Не забуваємо знімати піну.
солянка ленінградська - фото крок 2
Гриби чистимо, миємо й нарізаємо як подобається.
солянка ленінградська - фото крок 3
Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками.
солянка ленінградська - фото крок 4
Нарізаємо ковбасу, шинку і сосиски і злегка обсмажуємо на невеликій кількості олії. Можна заодно обсмажити гриби.
солянка ленінградська - фото крок 5
Чистимо і нарізаємо цибулю, часник, морква і перець. Нарізаємо соломкою і обсмажуємо хвилин 5 на рослинному маслі. Додаємо часник і через хвилинку томатну пасту. Помішуючи смажимо ще хвилинку-другу.
солянка ленінградська - фото крок 6
Дістаємо з бульйону готове м'ясо і залишаємо остуджувати. Потім нарізаємо на невеликі шматочки. У бульйон закидаємо картоплю і підсмажені ковбасу з грибами. Солимо і варимо майже до готовності.
солянка ленінградська - фото крок 7
Нарізаємо огірки. Оливки або маслини можна розрізати навпіл. Якщо вони у вас з кісточками - виберіть кісточки. Нарізаємо лимон.
солянка ленінградська - фото крок 8
Картопля майже зварився? Додаємо до нього овочеву піджарку, маслини, огірки і каперси без розсолу. Перчимо до смаку і даємо покипіти хвилин 5-7. Потім вимикаємо плиті і даємо солянці настоятися хоча б пів годинки. Якщо невтерпеж - можна їсти відразу

Схожі рецепти