Солянка ленінградська 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Смачний і ароматний густий суп напевно сподобається всім. Готувати його легко і просто. Рецепт ленінградської солянки - до вашої уваги!
Ароматне і дуже красиве і яскраве блюдо. Воно подобається і дорослим і дітям, готується дуже легко і швидко. Приготувати в домашніх умовах солянку ленінградську вам не складе ніяких труднощів. Подавати солянку можна зі сметаною і обов'язково посипте нарізаною свіжою зеленню і не забудьте додати в кожну тарілку скибочку лимона. Це смачно, смачного! 
- М'ясо гусяче - 300 грам
 - Сосиски - 3-4 штук
 - Ковбаса копчена - 75 грам
 - Шинка - 50 грам
 - Картопля - 3-4 штук
 - Гриби свіжі - 100 грам
 - Маслини або оливки - 15-20 штук
 - Каперсами - 1 Ст. Ложка
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Перець болгарський - 1 штука
 - Лимон - 1 штука
 - Огірки солоні або мариновані - 3-4 штук (невеликого розміру)
 - Часник - 2-3 зубчиків
 - Томатна паста - 1 Ст. Ложка
 - Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
 - Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
 - Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
 - Зелень кропу, петрушки - 30 грам
 - Вода - 2, 5 L
 

Варимо бульйон. У мене філе, воно швидше вариться, але можна брати будь-яку частину гусака. Заливаємо м'ясо холодною водою, додаємо гілочку кропу і варимо до готовності. Не забуваємо знімати піну.

Гриби чистимо, миємо й нарізаємо як подобається.

Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками.

Нарізаємо ковбасу, шинку і сосиски і злегка обсмажуємо на невеликій кількості олії. Можна заодно обсмажити гриби.

Чистимо і нарізаємо цибулю, часник, морква і перець. Нарізаємо соломкою і обсмажуємо хвилин 5 на рослинному маслі. Додаємо часник і через хвилинку томатну пасту. Помішуючи смажимо ще хвилинку-другу.

Дістаємо з бульйону готове м'ясо і залишаємо остуджувати. Потім нарізаємо на невеликі шматочки. У бульйон закидаємо картоплю і підсмажені ковбасу з грибами. Солимо і варимо майже до готовності.

Нарізаємо огірки. Оливки або маслини можна розрізати навпіл. Якщо вони у вас з кісточками - виберіть кісточки. Нарізаємо лимон.

Картопля майже зварився? Додаємо до нього овочеву піджарку, маслини, огірки і каперси без розсолу. Перчимо до смаку і даємо покипіти хвилин 5-7. Потім вимикаємо плиті і даємо солянці настоятися хоча б пів годинки. Якщо невтерпеж - можна їсти відразу