Грибна солянка з груздів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Багато господині вважають за краще робити на зиму заготовки, так як це дуже зручно і економить час в подальшому. Одним з найсмачніших страв "з банки" є солянка з груздів з капустою і морквою.
Якщо вам цікаво, як приготувати грибну солянку з груздів на зиму, то покрокові дії ви знайдете в цьому рецепті. Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати смачними грибочками в будь-який час року. Робіть заготовки!
- Капуста білокачанна - 3 кілограма
- Грузді - 3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцтова есенція - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 10 штук
- Перець духмяний горошок - 15 штук
Грузді замочіть в холодній воді, гарненько промийте, висушіть і наріжте на великі шматки. Якщо шматочки будуть занадто дрібні, то солянка просто перетвориться в кашу. Відваріть гриби в підсоленій воді протягом семи хвилин. Відкиньте отриманий напівфабрикат на друшляк.
Капусту наріжте тонкою соломкою або натріть на спеціальній тертці. Посоліть її і пам'ятайте руками, щоб вона виділила сік. Лук звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до капусти, тушкуйте їх на рослинній олії 20 хвилин.
Морква також очистіть, вимийте і натріть на крупній тертці. Якщо хочете, можете нарізати овоч брусочками або півкільцями. Обсмажте моркву на розпеченій сковороді з рослинним маслом, поки вона не стане м'якою.
Тепер всі підготовлені овочі перекладіть в казан з товстим дном. Додайте спеції і цукор. За бажанням порцію цукру можна зменшити вдвічі. Гасіть під закритою кришкою протягом 20-ти хвилин. Потім додайте оцтову есенцію і тушкуйте ще 10 хвилин. Готову солянку закатати в стерилізовані банки.