Рецепт Грибна солянка з груздів на зиму фото

Грибна солянка з груздів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 24
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Багато господині вважають за краще робити на зиму заготовки, так як це дуже зручно і економить час в подальшому. Одним з найсмачніших страв"з банки" є солянка з груздів з капустою і морквою.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати грибну солянку з груздів на зиму, то покрокові дії ви знайдете в цьому рецепті. Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати смачними грибочками в будь-який час року. Робіть заготовки!

  • Капуста білокачанна - 3 кілограма
  • Грузді - 3 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Масло рослинне - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцтова есенція - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 10 штук
  • Перець духмяний горошок - 15 штук
грибна солянка з груздів на зиму - фото крок 1
Грузді замочіть в холодній воді, гарненько промийте, висушіть і наріжте на великі шматки. Якщо шматочки будуть занадто дрібні, то солянка просто перетвориться в кашу. Відваріть гриби в підсоленій воді протягом семи хвилин. Відкиньте отриманий напівфабрикат на друшляк.
грибна солянка з груздів на зиму - фото крок 2
Капусту наріжте тонкою соломкою або натріть на спеціальній тертці. Посоліть її і пам'ятайте руками, щоб вона виділила сік. Лук звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до капусти, тушкуйте їх на рослинній олії 20 хвилин.
грибна солянка з груздів на зиму - фото крок 3
Морква також очистіть, вимийте і натріть на крупній тертці. Якщо хочете, можете нарізати овоч брусочками або півкільцями. Обсмажте моркву на розпеченій сковороді з рослинним маслом, поки вона не стане м'якою.
грибна солянка з груздів на зиму - фото крок 4
Тепер всі підготовлені овочі перекладіть в казан з товстим дном. Додайте спеції і цукор. За бажанням порцію цукру можна зменшити вдвічі. Гасіть під закритою кришкою протягом 20-ти хвилин. Потім додайте оцтову есенцію і тушкуйте ще 10 хвилин. Готову солянку закатати в стерилізовані банки.

Схожі рецепти