Рецепт Грибна солянка з опеньками фото

Грибна солянка з опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Гриби, Опеньки
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смачна грибна солянка прикрасить будь-який обідній стіл. Любителів грибів вона не залишить байдужими. Приготуйте ситне блюдо на обід для всієї родини!

У каструлю на стадії фінального гасіння можна додати спеції. Сушений розмарин або шафран, але вони буду надавати трохи інший смак солянки, це на любителя. Саму солянку подавайте гарячою з чорним хлібом.

  • Білокачанна капуста - 500 грам
  • Гриби опята - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
грибна солянка з опеньками - фото крок 1
Насамперед тонко і дрібно шаткуємо капусту.
грибна солянка з опеньками - фото крок 2
Капусту викладаємо в каструлю. Додаємо 1 літр води і рослинне масло. Солимо і перемішуємо. Ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо 5 хвилин. Після чого знімаємо з вогню.
грибна солянка з опеньками - фото крок 3
Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, відправляємо їх на сковороду. Смажимо на невеликій кількості рослинного масла близько 4-6 хвилин.
грибна солянка з опеньками - фото крок 4
Додаємо цибулю і моркву до капусти, ретельно перемішуємо.
грибна солянка з опеньками - фото крок 5
Промиємо гриби, великі розрізаємо на дві частини. На сковороду виливаємо трохи масла, висипаємо гриби, солимо і закриваємо кришкою на 3 хвилини. Тертя 3 хвилини на слабкому вогні, після чого додаємо вогонь і обсмажуємо гриби, при цьому перемішуючи їх.
грибна солянка з опеньками - фото крок 6
Додаємо гриби до капусти, заважаємо, включаємо слабкий вогонь, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 15 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути солянці, викладаємо її на тарілки.

Схожі рецепти