Грибна солянка з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Смачна грибна солянка прикрасить будь-який обідній стіл. Любителів грибів вона не залишить байдужими. Приготуйте ситне блюдо на обід для всієї родини!
У каструлю на стадії фінального гасіння можна додати спеції. Сушений розмарин або шафран, але вони буду надавати трохи інший смак солянки, це на любителя. Саму солянку подавайте гарячою з чорним хлібом.
- Білокачанна капуста - 500 грам
- Гриби опята - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Насамперед тонко і дрібно шаткуємо капусту.
Капусту викладаємо в каструлю. Додаємо 1 літр води і рослинне масло. Солимо і перемішуємо. Ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо 5 хвилин. Після чого знімаємо з вогню.
Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, відправляємо їх на сковороду. Смажимо на невеликій кількості рослинного масла близько 4-6 хвилин.
Додаємо цибулю і моркву до капусти, ретельно перемішуємо.
Промиємо гриби, великі розрізаємо на дві частини. На сковороду виливаємо трохи масла, висипаємо гриби, солимо і закриваємо кришкою на 3 хвилини. Тертя 3 хвилини на слабкому вогні, після чого додаємо вогонь і обсмажуємо гриби, при цьому перемішуючи їх.
Додаємо гриби до капусти, заважаємо, включаємо слабкий вогонь, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 15 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути солянці, викладаємо її на тарілки.