Грибна солянка з рисом і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що солянка - це тільки суп з копченостями і маслинами, значить, ви ніколи не пробували грибний солянки! Рекомендую вам оригінальний рецепт грибної солянки з рисом і капустою.
Солянка буває не тільки м'ясна, але і грибна. І для приготування грибної солянки з рисом і капустою нам будуть потрібні білі сушені гриби. Саме вони - заставу неймовірно смачного і пікантного аромату. Мал можете брати будь-який. Якщо ви хочете солянку рідшу, додавайте під час готування більше води. Дивимося далі рецепт!
- Капуста - 400 грам
- Мал - 1 Склянка
- Гриби сушені - 80 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морква - 0, 5 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Імбир - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Спеції - За смаком
Сушені гриби краще візьміть не цілі, а шматочками.
Гриби промийте і залийте окропом. Нехай годинку постоять, размокают.
Поки гриби розмокають, займіться овочами. Промийте капусту, цибулю і моркву.
Капусту нашаткуйте, але не дуже дрібно.
Поріжте середніми шматочками морквину.
Лук поріжте.
Починаємо готувати солянку: у велику каструлю (або казан) вилийте гриби разом з тим соком, який утворився під час замочування. Додайте капусту, промитий рис і трохи води. Приправити сіллю і poperčite, тушкуйте на маленькому вогні.
На окремій сковороді обсмажте моркву і цибулю. Потім цю обсмажування додайте до солянці в каструлю.
Підготуйте два зубчики часнику і інші приправи. З грибний солянкою відмінно поєднується імбир і томатна паста.
Додавши всі приправи, доведіть солянку до готовності. Це легко перевірити по рису і капусті: коли вони готові, то і сама солянка готова. Солянка повинна бути густий, підливайте при необхідності в неї воду при гасінні, щоб вона не підгоріла.
Готову грибну солянку з рисом і капустою подавайте з зеленню. Смачного!
Готову грибну солянку з рисом і капустою подавайте з зеленню. Смачного!