Рецепт Грибна солянка з рисом і капустою фото

Грибна солянка з рисом і капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Гриби , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , Корисний обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви думаєте, що солянка - це тільки суп з копченостями і маслинами, значить, ви ніколи не пробували грибний солянки! Рекомендую вам оригінальний рецепт грибної солянки з рисом і капустою.

Опис приготування:

Солянка буває не тільки м'ясна, але і грибна. І для приготування грибної солянки з рисом і капустою нам будуть потрібні білі сушені гриби. Саме вони - заставу неймовірно смачного і пікантного аромату. Мал можете брати будь-який. Якщо ви хочете солянку рідшу, додавайте під час готування більше води. Дивимося далі рецепт!

  • Капуста - 400 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Гриби сушені - 80 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 0, 5 штуки
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Імбир - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Спеції - За смаком
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 1
Сушені гриби краще візьміть не цілі, а шматочками.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 2
Гриби промийте і залийте окропом. Нехай годинку постоять, размокают.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 3
Поки гриби розмокають, займіться овочами. Промийте капусту, цибулю і моркву.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 4
Капусту нашаткуйте, але не дуже дрібно.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 5
Поріжте середніми шматочками морквину.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 6
Лук поріжте.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 7
Починаємо готувати солянку: у велику каструлю (або казан) вилийте гриби разом з тим соком, який утворився під час замочування. Додайте капусту, промитий рис і трохи води. Приправити сіллю і poperčite, тушкуйте на маленькому вогні.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 8
На окремій сковороді обсмажте моркву і цибулю. Потім цю обсмажування додайте до солянці в каструлю.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 9
Підготуйте два зубчики часнику і інші приправи. З грибний солянкою відмінно поєднується імбир і томатна паста.
грибна солянка з рисом і капустою - фото крок 10
Додавши всі приправи, доведіть солянку до готовності. Це легко перевірити по рису і капусті: коли вони готові, то і сама солянка готова. Солянка повинна бути густий, підливайте при необхідності в неї воду при гасінні, щоб вона не підгоріла.
Готову грибну солянку з рисом і капустою подавайте з зеленню. Смачного!

Схожі рецепти