Солянка ковбасна
(покроковий рецепт з фото)
Якщо складним стравам ви віддаєте перевагу спрощені, але від цього не менш смачні і апетитні, тоді цей варіант, як приготувати солянку ковбасну, буде як не можна до речі.
Хочу запропонувати вам дуже простий рецепт солянки ковбасної. Блюдо може бути зварено як на м'ясному бульйоні, так і без нього: копченості та м'ясні делікатеси дадуть і без того прекрасний смак і аромат. Використовувати можна абсолютно все, що знайдеться в вашому холодильнику: шинку, сосиски, ковбасні обрізки, відварний язик та інше.
- Яловичина - 400 грам
- М'ясні делікатеси - 600 грам
- Цибулина - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука (по бажанню)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Томати у власному соку - 300 грам
- Бульйон - 2 L
- Мариновані огірки - 2-4 штук
- Каперсами - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. Для початку необхідно нарізати всі м'ясні делікатеси невеликими кубиками. Викладіть їх на дно каструлі і поставте на плиту. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи періодично. В залежності від того, які продукти ви використовуєте в рецепті приготування солянки ковбасної, ви можете обсмажувати їх по черзі.
2. Додайте в каструлю нарізану цибулю. Також в даному випадку доданий подрібнений селера. Продовжуйте смажити ще близько 5 хвилин.
3. Прийшов час покласти в каструлю томатну пасту і влити воду або бульйон. Якщо у вас є консервовані томати без шкірки, додайте їх теж. Також чудово підійдуть домашні томати.
4. Дрібно наріжте солоні огірочки. Додайте їх в каструлю разом з каперсами приблизно через 10 хвилин. Покладіть лавровий листочок.
5. Посоліть і поперчіть за смаком. Дайте покипіти на середньому вогні хвилин 10, потім додайте скибочки лимона. От і все: швидка, ситна і дуже апетитна ковбасна солянка в домашніх умовах готова. Перед подачею можна додати в тарілку ложку сметани, подрібнену зелень або оливки за смаком.