Солодке тісто
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто жити не може без домашніх борошняних ласощів, хочу розповісти, як приготувати солодке тісто, яке є цілком універсальним для простих печенек. Беріть рецепт на озброєння.
Через 7 хвилин в духовці печеньки будуть ще блідими, але так і потрібно. Як тільки ви побачите, що краю починають золотитися, відразу діставайте випічку з духовки.
Остудіть печиво мінімум 10 хвилин, потім можете його дегустувати. Смачного!
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 220 грам
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Мигдальний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Спершу збийте міксером масло з цукром до повітряної маси.
Додайте яйце, екстракти, сіль.
Далі починайте додавати борошно і перемішувати тісто.
Коли тісто стане пластичним, розкачайте його між шматків пергаменту в шар 3-4 мм, а потім охолодити мінімум 30 хвилин.
Виріжте з тіста печиво потрібної форми.
Духовку нагрейте до 190 градусів і запікайте печиво 7 хвилин, потім остудіть.