Рецепт Солодке дріжджове тісто фото

Солодке дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі , Здобне дрожевое тісто
Веганські страви
На сніданок , Ситний сніданок , Швидкий сніданок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную рецепт приготування солодкого дріжджового тіста, яке прекрасно підійде для приготування пирогів і пиріжків, рогаликів і булочок, ватрушек і пасок. Це тісто мене виручає завжди!

Опис приготування:

Довгий час я боялася робити солодке дріжджове тісто, а рідкісні спроби приготувати здобні пиріжки або булочки закінчувалися невдачею. І тільки коли я наважилася попросити рецепт, як приготувати солодке дріжджове тісто, у своєї бабусі, у мене все вийшло. Пиріжки піднялися, тісто було м'яким і повітряним. Сьогодні я хочу поділитися цим рецептом з вами, а також хочу розповісти деякі важливі секрети, які допоможуть у приготуванні ідеального тесту. Так що, давайте приступати!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 12 грам
  • Борошно - 450-500 грам
  • Цукор - 160 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 15 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Олія соняшникова - 1/2 Ст. Ложки
солодке дріжджове тісто - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Борошно і цукор повинні бути кімнатної температури, а молоко підігрійте до 35-40 градусів. Мені зручно підігрівати в мікрохвильовій печі, 30 секунд для цього достатньо.
солодке дріжджове тісто - фото крок 2
До теплого молока додайте дріжджі, гарненько розмішайте. Щоб дріжджі почали «працювати» обов'язково потрібно додати трохи цукру, приблизно 1 ст. Ложку. Також покладіть 2-3 ст. Ложки борошна, гарненько все розмішайте до однорідної маси і залиште в теплому місці, де немає протягів, з 30 хвилин. Зазвичай я ставлю опару в духову шафу. До речі, поки дріжджі бродять, так і взагалі, коли замішується тісто, не можна шуміти, лаятися і думати про погане.
солодке дріжджове тісто - фото крок 3
Через 30 хвилин на поверхні утворюється пишна шапка, яка скоро почне спадати. Значить, опара готова.
солодке дріжджове тісто - фото крок 4
В окремій мисці змішайте яйця з цукром і ванільним цукром. Розтопити вершкове масло і додайте до яєчно-цукрової суміші. Занадто сильно збивати не потрібно, потрібно просто щоб всі інгредієнти поєдналися.
солодке дріжджове тісто - фото крок 5
Додайте опару до підготовленої яєчної суміші, гарненько все розмішайте.
солодке дріжджове тісто - фото крок 6
Поступово всипати просіяне борошно вищого гатунку. Повільно розмішуйте тісто ложкою. Коли маса стане густою, викладіть її на робочу поверхню і замісити руками. Тісто має вийти м'яким. Місити тісто потрібно хвилин 5, і щоб не перенасичувати його зайвої борошном, злегка змастіть руки соняшниковою олією, тоді тісто не буде липнути до рук.
солодке дріжджове тісто - фото крок 7
Готове тісто покладіть назад в миску, накрийте чистим рушником або серветкою і поставте в тепле місце на 1 час. За цей час тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.
солодке дріжджове тісто - фото крок 8
Коли тісто виросте, його слід перемять і знову залишити на 1 час.
солодке дріжджове тісто - фото крок 9
Тепер тісто готове до формуванню пиріжків, булочок та інших смаколиків.

Схожі рецепти