Солодке заварне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Солодке заварне тісто - відмінна основа для заварних тістечок. Готується воно протягом 20 хвилин. І найголовніше в усьому процесі - правильно заварити борошно з іншими інгредієнтами.
Якщо хочете скуштувати смачні заварні тістечка з солодкою або солоною начинкою, то зверніть увагу на цей рецепт. У ньому додається в тісто цукор - це на випадок, якщо ви плануєте робити кислу або солону начинку. Я, наприклад, дуже люблю поєднання солодкого тіста і солоної начинки.
- Вершкове масло або маргарин - 150 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Дрібно нарізаємо вершкове масло або маргарин, ставимо на вогонь розтоплювати. Поступово вливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Солодке заварне тісто роблять нечасто, і додають його в основному трохи (якщо передбачається солона начинка).
2. Коли вода закипить - насипаємо борошно і починаємо постійно заважати, залишивши масу на 30 секунд на вогні.
3. Помішуємо дерев'яною лопаткою, і знімаємо з вогню. Так наше тісто завариться.
4. Додаємо в тісто яйце або два жовтки. Починаємо вимішувати тісто. Користуватися міксером не обов'язково: це можна зробити і вручну, оскільки тісто дуже м'яке і еластичне.
5. Заважаємо до тих пір, поки тісто не стане однорідної консистенції.
6. Тепер можна наповнювати тестом кондитерський шприц і готувати тістечка. Форму задавайте самі.
7. Солодке заварне тісто виходить дуже м'яким. Також воно швидко випікається. В результаті на вашому столі будуть повітряні заварні тістечка, які можна наповнити будь-якою начинкою.