Морозиво солодке
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще обмірковуєте варіанти десерти, тоді я пропоную вам простий рецепт морозива солодкого, ароматного і дуже апетитного. Що може бути краще для спекотного літа?
Натуральне морозиво солодке в домашніх умовах - це хороша альтернатива покупним варіантів, особливо для дітей. Доповнити такі ласощі можна не тільки шоколадом, але і горішками, улюбленими сиропами і всім, що до душі.
- Молоко - 1.5 склянки
- Вершки - 1.5 склянки
- Цукрова пудра - 200 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Жовтки - 4 штуки
- Шоколад - 50 грам
1. Ось такий досить звичайний набір інгредієнтів, використовуваних в рецепт приготування морозива солодкого і смачного.
2. Жовтки акуратно відокремити від білків (білки не знадобляться) і з'єднати з цукровою пудрою.
3. Збити все однорідності, щоб не утворилися грудочки.
4. Молоко потрібно довести до кипіння попередньо і залишити остигати приблизно до 40-42 градусів. Влити тонкою цівкою молоко в жовтки.
5. Ще раз ретельно збити масу і відправити на вогонь. Найбезпечніше нагрівати її на водяній бані, але можна і безпосередньо на плиті. Постійно помішуючи, потрібно трохи уварити. Щоб морозиво солодке в домашніх умовах було ще і ароматним, додати дрібку ваніліну.
6. Вершки збити до появи м'яких піків.
7. Знявши уварену масу з вогню її потрібно остудити. Для початку можна використовувати мисочку з льодом, а потім на деякий час відправити в холодильник. Після охолодження з'єднати з вершками і акуратно перемішати.
8. Вилити в контейнер із щільно закривається кришкою і відправити на півгодини в морозилку. Потім збити і знову залишити замерзати. Через годину можна збити ще разок.
9. Ось і весь простий рецепт, як приготувати морозиво солодке і натуральне. Перед подачею його присипати тертим шоколадом або полити згущеним молоком, наприклад. Насолоджуйтесь!