Печиво на пиві солодке
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю солодку випічку на пиві! Адже завдяки цьому інгредієнту тісто стає дуже пишним. І я вважаю за краще пиво використовувати саме так! дивіться, як готується печиво на пиві солодке!
Насправді запропонований рецепт тесту на пиві універсальний. Нерідко я готую по ньому піцу і навіть тортик "наполеон" . Як посипання тут виступає цукор. Також я вирішила, що горіхи не будуть зайвими, але це і не обов'язковий інгредієнт.
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Пиво світле - 250 мілілітрів
- Горіхи волоські - 50 грам
- Цукор - 60 грам
- Жовток - 1-2 штук (для змащення)
У просіяне борошно додаємо терте масло. Розтираємо масу вручну. Вливаємо в наше тісто пиво. Перемішуємо ретельно, формуємо грудку.
Якщо тісто липне до пальців, то досипьте ще трохи борошна. Розкачуємо наше пивне тісто, робимо товщину в півсантиметра. Формою або склянкою вирізаємо кружечки. Мажемо їх жовтком, зверху сипем горіхи і цукор за смаком.
Відправляємо кругляши в духовку на 20 хвилин. Випікати при 180 градусах. Печиво виходить дуже ніжним, схожим на листкове. Смачного!