Солодке печиво
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, ароматне і дуже просте в приготуванні печиво. Таке можна зробити на Різдво чи на Новий Рік. Розповідаю, як приготувати солодке печиво, яке прикрашаю різними горіхами.
Дуже просте і смачне печиво. Можна зробити велику порцію, адже воно довго залишається свіжим. Можна прикрасити його горіхами або залишити без прикраси. Можете використовувати цельнозерновую борошно або звичайну пшеничну. Вершкове масло можна замінити маргарином.
- Цільнозернове борошно - 240 грам
- Насіння зеленого кардамону - 4-5 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Тростинний цукор - 0, 5 склянки
1. За допомогою блендера або кавомолки подрібніть цукор з зернами зеленого кардамону.
2. У миску додайте борошно, розпушувач, гарненько все перемішайте.
3. Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими шматочками і викладіть в миску до борошна.
4. Руками перетріть вершкове масло з сипучими інгредієнтами. Якщо масло занадто швидко тане, то відправте суміш в холодильник, а потім продовжите розминати.
5. Додайте в миску до борошна і маслу раніше подрібнений цукор з кардамоном, а також додайте мускатний горіх.
6. Гарненько змішайте разом всі складові.
7. До тесту додайте йогурт і злегка розмішайте.
8. Влийте молоко і замісити тісто руками.
9. Зберіть тісто в єдиний кому і відправте його на 15 хвилин в холодильник.
10. Дістаньте тісто з холодильника і сформуйте тісто в рулет, відправте його на 30 хвилин в холодильник.
11. Через півгодини дістаньте тісто з холодильника і розріжте його гострим ножем шматочками близько 0, 7 см в товщину.
12. Викладіть печиво на деко і прикрасьте його горіхами (можна посипати цукром).
13. Надішліть тісто в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-25 хвилин. Перекладіть печиво на дошку або грати і остудіть, а потім вже подавайте його.