Солодке з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати солодке з листкового дріжджового тіста? Все дуже просто! Я пропоную приготувати листкові трубочки з кремом на ваш розсуд (безе, вершковий або заварний: на ваш смак). Готуємо!
Ви ще не знаєте, яке солодке з листкового дріжджового тіста приготувати до чаю? Дуже рекомендую солодкі листкові трубочки з заварним кремом. Тісто можна брати вже готове, так ви заощадите мінімум годину часу, а крем можна робити на ваш смак. Для таких трубочок підійде не тільки заварний, але масляний крем і навіть безе (пам'ятайте листкові трубочки з безе з дитинства? ).
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 3 штуки(1 - для змазування випічки)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 склянок
1. Для приготування трубочок я зазвичай беру вже готове листкове тісто. З 0, 5 кг тіста виходить 25 невеликих трубочок. Отже, беремо пласт, розгортаємо його і нарізаємо на довгі смужки шириною не більше 3 сантиметрів. Для таких трубочок у мене є спеціальні форми, але можна зробити конуси з фольги, наприклад. Накручуємо кожну смужку на окрему форму і викладаємо на деко.
2. Потім все заготовки змащуємо яйцем (можна просто жовтком).
3. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після запікання даємо трубочкам охолонути, а самі тим часом робимо крем. Я люблю дуже заварний крем з вершковим маслом, але можна приготувати білковий, наприклад. Отже, заварний крем готую так: заварюю яйця з цукром, молоком, постійно помішуючи і остуджують, після чого збиваю віночком з вершковим маслом до однорідної маси.
4. Крем відправляємо в холодильник для застигання (приблизно на одну годину). Остигнули трубочки наповнюємо кремом.
5. З однієї-двох трубочок я завжди роблю присипку, подрібнюючи трубочку в блендері. Коли наповніть трубочки кремом, умочіть обидва кінці в присипку.
6. От і все, солодке з листкового дріжджового тіста у вас на столі! Дуже швидко і легко. Якщо приготувати масляний крем або безе, буде ще швидше.