Сочевиця зі свининою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця зі свининою і овочами - дуже соковите і ситне блюдо. Обов'язково спробуйте його приготувати. Не бійтеся експериментувати зі спеціями, отримуючи нові відтінки смаку одного і того ж страви.
Хочете дізнатися, як приготувати сочевицю зі свининою і овочами? Тоді йдіть викладеного рецептом. Під час приготування аромат від цієї страви коштує такий, що практично неможливо дочекатися його готовності. Спробуйте і ви таку смакоту!
- Свинина - 500 грам
- Орегано (сушений) - 1/2 чайних ложки
- Майоран - 1/2 чайних ложки
- Базилік - 1/2 чайних ложки
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Вапно - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Сочевиця (зелена) - 1 Склянка
- Гарбуз - 300 грам
- Морква (велика) - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/2 склянки
Підготуйте з вечора шматок свинини. Вимийте його, натріть сумішшю всіх спецій, сіллю, перцем. Бризніть на м'ясо соком лайма і залиште маринуватися в мисці під гнітом в холодильнику всю ніч.
Вранці сочевицю залийте холодною водою в каструльці. Потім доведіть воду на плиті до кипіння і відразу ж вимкніть. Сочевицю відкиньте на друшляк і дайте усієї зайвої рідини стекти.
Потім візьміть мариноване м'ясо і запікайте його в духовці при 180 градусах протягом години під закритою кришкою в жароміцної формі, вливши попередньо в неї 1/2 склянки води. У сотейнику обсмажте нарізані цибулю, гарбуз, морквину на суміші оливкової та вершкового масла. Через п'ять хвилин всипте до овочів сочевицю і рубаний часник, сіль і poperčite. Готуйте ще п'ять хвилин.
Готове м'ясо дістаньте з духовки. Покладіть всі овочі з сочевицею у жароміцних форму і додайте пару ложок гарячої води. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах ще раз, періодично помішуючи сочевицю, щоб та не пригоріла. Через сорок хвилин сочевиця зі свининою будуть готові.