Рецепт Сочевиця в горщику фото

Сочевиця в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

У горщиках часто готую картопля з м'ясом і овочами, а ось каші дуже рідко. Поспішаю розповісти вам рецепт, як приготувати сочевицю в горщику. Виявляється, що страва дуже смачна і просте.

Кашу можна приготувати з овочами або м'ясом, а також з ковбасою або іншими крупами. Замість звичного приготування в каструлі, подачі в тарілці, скористайтеся саме горщиком. Блюдо виглядає апетитно, до того ж, воно дуже смачне. Використовуйте м'ясо, якщо хочете зробити його більш ситним.

  • Свинина - 0, 4-0, 5 кілограма
  • Сочевиця - 1, 5 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль і спеції - За смаком
1
Сочевицю попередньо замочити в холодній воді і залиште на 1 час.
2
Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками, очистіть овочі і наріжте моркву тонкою соломкою, а цибуля - півкільцями, измельчитечасник.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть м'ясо, потім всі овочі. Обсмажуйте 7-10 хвилин на середньому вогні.
4
Додайте в сковороду сушену петрушку, кріп, базилік, а також посоліть трохи.
5
Злийте воду з сочевиці і викладіть її в сковороду, перемішайте і прогрійте пару хвилин.
6
Розподіліть отриману суміш між 4 горщиками, залийте водою до верху і накрийте кришками.
7
Надішліть горщики в розігрітий до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти