Сочевиця в горщику
(покроковий рецепт з фото)
У горщиках часто готую картопля з м'ясом і овочами, а ось каші дуже рідко. Поспішаю розповісти вам рецепт, як приготувати сочевицю в горщику. Виявляється, що страва дуже смачна і просте.
Кашу можна приготувати з овочами або м'ясом, а також з ковбасою або іншими крупами. Замість звичного приготування в каструлі, подачі в тарілці, скористайтеся саме горщиком. Блюдо виглядає апетитно, до того ж, воно дуже смачне. Використовуйте м'ясо, якщо хочете зробити його більш ситним.
- Свинина - 0, 4-0, 5 кілограма
- Сочевиця - 1, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
1
Сочевицю попередньо замочити в холодній воді і залиште на 1 час.
2
Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками, очистіть овочі і наріжте моркву тонкою соломкою, а цибуля - півкільцями, измельчитечасник.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть м'ясо, потім всі овочі. Обсмажуйте 7-10 хвилин на середньому вогні.
4
Додайте в сковороду сушену петрушку, кріп, базилік, а також посоліть трохи.
5
Злийте воду з сочевиці і викладіть її в сковороду, перемішайте і прогрійте пару хвилин.
6
Розподіліть отриману суміш між 4 горщиками, залийте водою до верху і накрийте кришками.
7
Надішліть горщики в розігрітий до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин. Смачного!