Сочевиця з м'ясом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте нові і смачні для страви для всієї родини? Тоді пропоную вам рецепт приготування сочевиці з м'ясом в горщику - відмінний варіант для апетитного, корисного і ситної вечері або обіду.
Класичний рецепт сочевиці з м'ясом в горщику передбачає використання нежирної свинини, однак при бажанні можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо, в тому числі і куряче філе, як в даному випадку. Сочевицю також можна брати ту, яка виявилася під рукою.
- Сочевиця - 400 грам
- Куряче філе - 350 грам
- Гриби - 300 грам (по бажанню)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Томатний соус - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно здійснити всі підготовчі роботи. Очистити і подрібнити цибулину, а моркву нарізати невеликими кубиками або брусочками. М'ясо (в даному варіанті куряче філе) вимити, просушити і порізати порційними шматочками. Посолити і поперчити за смаком, додати при бажанні улюблені спеції. Це досить простий рецепт сочевиці з м'ясом в горщику, так що ніяких особливих інгредієнтів тут немає.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. На середньому вогні злегка обсмажити, а потім додати моркву. Періодично помішуючи, смажити близько 5-7 хвилин.
3. На окремій сковороді розігріти трохи олії і відправити туди цибулю. Коли він стане прозорим і м'яким можна додати вимиті і нарізані гриби. В даному випадку використовуються білі гриби, але при бажанні їх можна замінити будь-якими іншими або зовсім виключити.
4. Тепер всі інгредієнти можна зібрати в одній сковороді. Додати сочевицю і ретельно перемішати. Буквально через 2-3 хвилини зняти з вогню.
5. У заздалегідь підготовлені горщики викласти заготовку, без попереднього заповнення їх до верху. Паралельно довести до кипіння воду або бульйон.
6. У гарячій воді розчинити томатний соус (можна подрібнені помідори без шкірки), трохи солі і перцю. При бажанні можна додати сушений часник або інші спеції. Розлити по горщикам, знову залишаючи незаповненим близько 1.5 сантиметрів. Надіслати горщики, попередньо закривши їх кришками, в розігріту духовку. Сочевиця з м'ясом в горщику в домашніх умовах готується від 30 до 75 хвилин, в залежності від сорту сочевиці і виду м'яса. Готову страву при бажанні можна присипати свіжою зеленню.