Соба з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні, але дуже смачне блюдо в азіатському стилі. Соба - це гречана локшина, готується вона швидко, втім, як і морепродукти. Для обіду або вечері підходить якнайкраще.
Соба - це гречана локшина, і її смак якнайкраще розкривається саме в цій страві. Морепродукти для цієї страви можна брати будь-які і в будь-яких пропорціях, те ж саме відноситься і до овочів. Особливий, азіатський смак страви додасть кунжутне масло. Але якщо у вас його немає, не турбуйтеся, блюдо все одно вийде смачним. Рецепт приготування простий, а процес готування швидкий.
- Кімната - 250-300 грам
- Брокколі - 100 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Креветки - 4-6 штук
- Кільця кальмара - 70 грам
- Щупальця восьминога - 70 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Кунжутне насіння - 0, 5 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1-2 Ст. Ложок
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
Ставимо варитися гречану локшину за інструкцією на упаковці в трохи підсоленій воді, але не больлше 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк.
Наливаємо в сковороду масло, добре розігріваємо і додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо буквально хвилину.
Болгарський перець очистимо від серцевини з насінням і наріжемо соломкою.
Відправляємо перець до часнику, обсмажуємо хвилини 2, помішуючи.
Брокколі розбираємо на суцвіття і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо хвилини 2.
Креветки очистити від панцира, кальмари - від плівки. Наріжемо кальмари кільцями, щупальця восьминога - на шматочки. Додаємо до овочів.
Змішаємо кунжутне масло, соєвий соус і рисовий оцет. Додаємо соус на сковороду, перемішуємо і готуємо 2-3 моменти.
А тепер додаємо локшину, перемішуємо і даємо страви добре прогрітися. От і все!
Викладаємо на тарілку і посипаємо кунжутним насінням, які краще злегка підсушити заздалегідь.