Соба з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Азіатська кухня все більше набирає популярність в нашій країні. Якісь блюдо вже стійко закріпилися на наших кухнях і в ресторанах. Але є і ті, які ми тільки відкриваємо для себе. Ось одне.
Нещодавно я побачила в магазині соба. Виявилося, що це гречана локшина. Природно вирішила дізнатися, що можна зробити з неї. І знайшла рецепт про те, як приготувати собу з куркою і овочами. Це японське блюдо просте у виконання і може замінити звичну гречку з гарячим на основне блюдо.
- Кімната - 200 грам
- Печериці - 200 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
Обсмажте курку на сковороді з маслом до скоринки, зрідка перевертаючи.
Печериці помийте, наріжте четвертинками і відправте на сковороду до м'яса.
Смажте все разом на повільному вогні. Vsиpyte kurkumu, перець і сіль. Перемішайте.
Перець помийте і наріжте тонкими брусочками. Додайте їх в сковороду через 10 хвилин.
Помідор помийте, розділи Навпіл. Натріть його на дрібній тертці без шкірки, щоб вийшло пюре.
Влийте помідор на сковороду і тушкуйте страву під кришкою на повільному вогні протягом 4-х хвилин.
Закип'ятіть воду з підсоленою водою і зваріть в ній собу по інструкції на упаковці. Потім відкиньте її в друшляк.
Додайте локшину в сковороду. Акуратно перемішайте і залиште страву гаситися на 3 хвилини.
Подавайте собу, розклавши на порції і присипавши зеленню. Смачного!