Соба з овочами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Локшина "соба" може стати оригінальною альтернативою пасті. Беремо її за основу, додаємо овочі, морепродукти, курку і соус. Загалом, можна пограти зі смаком і інгредієнтами, як в цьому рецепті.
При тому, що страва вийшла ситним і з необхідною кількістю білків, воно вегетаріанське. Ще воно вийшло яскравим, і тільки своїм виглядом вже викликає апетит. Подивіться, як приготувати собу з овочами і грибами. І, звичайно ж, зробимо гострий соус в азіатському стилі з часником і перцем. Буде дуже смачно!
- Вода - 180 мілілітрів
- Цукор білий - 50 грам
- Печериці - 6 штук
- Квасоля стручкова - 6 штук
- Кабачок жовтий невеликий - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Червоний перець пластівцями - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
1. Приготуйте соус. У сотейнику доведіть до кипіння воду з цукром і сіллю. Потім додайте перець і подрібнений часник. Через 2 хвилини вогонь вимкніть. Відразу додайте кунжутне масло і сік. Швидко перемішайте.
2. Закип'ятіть воду в каструлі і відваріть в ній локшину протягом 6 хвилин. Потім її промийте.
3. В цей же час підготуйте овочі. Крупно наріжте кабачки і квасоля. Печериці наріжте слайсами. Лук нарубати півкільцями.
4. Тепер обсмажте овочі в соєвому соусі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте ще перець за смаком.
5. Подавайте собу з овочами і соусом, а також крупно наріжте помідор. Смачного!